Hiukkanen – Teknis-luonnontieteellinen kilta – TTY">

Alumni, minäkö?

Tunnelmia kähmysitseiltä

Kuten Wikipediassa fiksusti todetaan, alumni on latinaa ja tarkoittaa suojatteja, kasvatteja tai oppilaita. Me täällä Hiukkasella ymmärrämme myös alumnin tässä laajassa merkityksessä, ja laskemme alumneiksemme myös aktiivisesti opiskeluaikanaan kiltatoimintaan osallistuneet henkilöt, tai muuten vain itsensä hiukkasiksi tuntevat, vaikka pääainesuuntaus opiskelujen aikana olisikin vaihtunut.

Mitä me tarjoamme alumneillemme?

Hiukkasen alumnitoiminnan tavoitteena on yhteyden säilyttäminen kiltamme ja entisten hiukkaslaisten sekä entisten TL-koulutusohjelman opiskelijoiden välillä, ja toimintaan kuuluu esimerkiksi vuosittainen alumnitapaaminen. Alumnitapaamisissa pääset vaihtamaan kuulumisia vanhojen opiskeluystävien kanssa, joita et muuten enää välttämättä kovin usein näe, ja myös tutustumaan uusiin ihmisiin.

Viimevuosina Hiukkanen on järjestänyt alumnitapaamisen vuosittain kyykkäturnauksen merkeissä. Turnauksen jälkeen on saunottu Teekkarisaunalla ja syöty istuvan hallituksen kokkaamia maukkaita muonia. Osallistujia on ollut parhaimmillaan viitisenkymmentä muistoja verestämässä!

Alumnimme ovat luonnollisesti myös tervetulleita sitseillemme ja vuosijuhliimme, pariin otteeseen on myös järjestetty vanhoille hallituslaisille kähmysitsit. Etsimme myös jatkuvasti uusia ideoita, ja otamme vastaan ehdotuksia erilaisista tapahtumista.

Alumniasioista pysyt parhaiten perillä liittymällä alumnien sähköpostilistalle, joka on killan ja TL-koulutusohjelman yhteinen. Hiukkasella on myös alumniryhmät sekä LinkedInissä että Facebookissa. Voit liittyä listalle ja alumniryhmiin alla olevien linkkien kautta.

Lisäksi haluaisimme kartoittaa alumneidemme sijoittumista työelämään. Uhraathan meille ajastasi muutaman minuutin ja käyt täyttämässä työllistymiskyselyn.

Miten voit auttaa meitä?

Aivan ensimmäiseksi, kerro meistä mahdollisille alumnituttavillesi. Sehän on yleisesti tiedossa, että vanha kunnon puskaradio on paras tapa saada sanaa leviämään. Olemme tehneet parhaamme metsästäessämme vanhojen opiskelijoiden yhteystietoja, mutta varmasti monia potentiaalisia alumniaktiiveja on saavuttamatta.

Kuten saatat opiskeluajaltasi muistaa, valmistumisen jälkeinen sijoittuminen ei varmastikaan ollut aina selvää. Tästä syystä pyrimme järjestämään jäsenistöllemme säännöllisesti ammattiaineiltoja tai -tapahtumia, joihin pyydämme alumneitamme puhujiksi kertomaan omasta työstään ja opiskelustaan. Pyydämme puhujia alumnien sähköpostilistan kautta, mutta voit myös ilmoittautua erikseen alumnivastaavallemme. Vuonna 2016 alumnivastaavana toimii Kari Pihlajasalo, alumnivastaava[at]hiukkanen.fi.

Olemme myös aloittelemassa yritysyhteistyötoimintaamme, ja etsimme yhteistyökumppaneita. Mikäli luulet nykyisen työnantajasi olevan kiinnostunut yhteistyöstä, tai tiedät jonkin muun yhteistyöstä kiinnostuneen yrityksen, otathan yhteyttä.