Alumnit

Mikä ihmeen alumni?

Alumnilla tarkoitetaan yleensä jossakin oppilaitoksessa aiemmin opiskellutta henkilöä. Hiukkasen alumneiksi lasketaan kaikki teknis-luonnontieteellisestä koulutus- tai tutkinto-ohjelmasta valmistuneet tai muuten killan toiminnassa aktiivisesti vaikuttaneet ja mahdollisesti pääainesuuntausta vaihtaneet valmistuneet.

Mitä kilta tarjoaa alumneillemme?

Hiukkasen alumnitoiminnan tavoitteena on säilyttää yhteys killan ja valmistuneiden hiukkasten sekä teknis-luonnontieteellisen koulutus- ja tutkinto-ohjelman opiskelijoiden välillä. Toimintaan kuuluu muun muassa vuosittainen alumnitapaaminen, jossa vanhat opiskelutoverit pääsevät tapaamaan toisiaan ja tutustumaan muihin valmistuneisiin. Alumnitapaamisen ohjelma ja paikka ovat vaihtuneet aikojen saatossa, mutta ohjelmassa on ollut kyykkäturnausta, ruokailua ja saunomista.

Alumnit ovat luonnollisesti muiden mukana tervetulleita kiltamme sitseille ja vuosijuhlille sekä muihin tapahtumiin. Vaikka alumnit eivät voi olla killan varsinaisia jäseniä, kannatusjäseneksi voi liittyä maksamalla kannatusjäsenmaksun. Kannatusjäsenmaksun maksaessaan pääset sähköpostilistalle, jota kautta pääset osaksi killan tapahtumatiedotusta ja saat tietoa siitä, mitä killassa tapahtuu.

Alumniasioissa pysyt parhaiten perillä liittymällä alumnien sähköpostilistalle, joka on killan ja TL-tutkinto-ohjelman yhteinen. Hiukkasella on myös alumniryhmät sekä LinkedInissä että Facebookissa. Muista myös käydä katsomassa Tampereen yliopiston omat alumnisivut ja liittyä Hiukkasen alumniyhdistykseen. Yhdistyksestä saat lisää tietoa täältä.

Miten voit auttaa meitä?

Kerro killasta ja alumniryhmistä mahdollisille alumnituttavillesi, sillä puskaradio on paras tapa saada sana leviämään. Pyrimme aktiivisesti lisäämään valmistuneita sähköpostilistalle ja muihin ryhmiin, mutta varmasti monia potentiaalisia alumniaktiiveja on saavuttamatta.

Olemme myös kehittämässä yritysyhteistyötoimintaamme ja aiomme jatkossa pitää alumneja suuremmassa roolissa tätä toimintaa vakiinnuttaessamme. Mikäli luulet nykyisen työnantajasi olevan kiinnostunut yhteistyöstä, tai tiedät jonkin muun yhteistyöstä kiinnostuneen yrityksen, otathan yhteyttä alumnivastaavaan tai yritysyhteistyövastaavaan.

Teknisiä ongelmia mukaan liittymisessä?

Alumnitoiminnassa ilmenevissä ongelmissa ota rohkeasti yhteyttä Hiukkasen alumnivastaavaan (alumnivastaava[at]hiukkanen.fi). Alumnivastaavan tehtäviin kuuluu toimia linkkinä alumnien ja killan välillä, joten mikäli haluat toimintaan mukaan, mutta et tiedä miten toimia, älä epäröi ottaa yhteyttä sähköpostitse tai muulla tavoin. Muut yhteystiedot löydät hallitus –sivulta.