Hallitushakijat 2024

Taas on sen aika – hallitushalukkaat Hiukkasen hallitukseen vuodelle 2024 ovat tässä! Tässä julkaisussa pääset tutustumaan hallituksenmuodostajahakijoihin, sekä tietoosi tulee myös muutkin hallitukseen hakeneet nimeltä. Puheenjohtajahakijat haastattelevat kaikki hakeneet omalla ajallaan, mutta juuri Sinä pääset tutustumaan upeisiin hallitushakijoihimme Hiukkasen vaalipaneelissa torstaina 16.11. klo 16.15 Kampusareenan auditoriossa. Siellä nähdään!

Board former (= chairperson) applicants

Mira Säe

Hei sinä ruudun toisella puolella pööpöilevä henkilö! Mun nimi on Mira ja olen ehdolla Hiukkasen puheenjohtajaksi vuodelle 2024! Hallitustoiminta on jo useamman vuoden ajan ollut mulle tärkeä osa vapaa-aikaani ja kuluneen vuoden aikana palo toimintaa kohtaan on vain kasvanut. Koen, että olisin hyvä hahmo johtamaan hallitusta, huolehtimaan rakkaasta killastamme sekä edustamaan Hiukkasta omalta osaltani erilaisissa edustustehtävissä ja pestin tuomissa ryhmissä.

No kuka mää oikein olen ja mitkä mun taustat on? Mä oon neljännen vuoden pääaine fyysikko, jota fotoniikka ja erityisesti laserit vetävät puoleensa. Luonnetta vois parhaiten kuvata sanat avoin ja pirteä ja yleisesti oon ihminen, jolla on aito halu keskustella ja kuunnella erilaisia näkemyksiä ja kantoja. Hallituksessakin on tullut toimittua ja siellä aloitin vuonna 2021 virkistystoimarina, josta innostuin jatkamaan vuonna 2022 kopotoimarina ja siitä taas tänä vuonna kopovastaavana ja varapuheenjohtajana. Koen, että hallitusurani aikana olen oppinut paljon uutta itsestäni ja järjestötoiminnasta sekä päässyt haastamaan itseäni ja toisaalta kokemaan onnistumisen tunnetta haasteiden voiton myötä. Näiden kolmen vuoden aikana olen myös tutustunut aivan mahtaviin ihmisiin ja käynyt huikeita keskusteluita siitä, mihin suuntaan Hiukkasta halutaan viedä ja mikä olisi sen jäsenistön parhaaksi.

Tästä päästään aasinsillalla itselle todella tärkeään teemaan eli siihen, mitkä ovat Hiukkasen suurimmat tavoitteet. Mun mielestä killan tärkeimpiä tavoitteita ovat jäsenistön edunvalvonta sekä erilaisten tapahtumien järjestäminen jäsenistölle. Näitä toteuttaakseen Hiukkanen noudattaa ja seuraa sen laatimia ohjaavia dokumentteja ja järjestää mahdollisimman laaja-alaisesti erilaisia tapahtumia, jotta jokaiselle jäsenelle olisi jotakin sopivaa. Toisaalta kilta tarjoaa monia vaikuttamisen mahdollisuuksia, minkä kautta voimme yhdessä kehittää niin Hiukkasta kuin Hiukkasen opintoja yhä parempaan suuntaan.

Muutenkin itselle the juttu tässä toiminnassa on yhdessä tekeminen ja toisaalta jaksaminen. Oma ihannetilanne olisi se, jossa hallituslaiset pääsevät kokemaan niitä onnistumisen tunteita yhdessä ja jossa kaikilla on jaksamista auttaa toisia ja toisaalta näin vähentää yksilön kokemaa kuormitusta. Niin sanottu ”toimintaa yli pestirajojen” on ainakin yksi oma lemppari, jota lähdettiin jo tänä vuonna vetämään eteenpäin ja jota voisi varmasti jatkokehittää vielä tulevaisuudessa. Esim. joitain tapahtumia voisi miettiä yhdistettäviksi eri tapahtumanjärjestäjien keskuudessa, jotta tapahtumatoiminta olisi kaikille mieluisaa ja toisaalta ehkä sitä myöten toivottavasti vähemmän kuormittavaa.

No mitä mää sit oon oikeesti tehnyt ja mitä toisaalta haluaisin vielä hallituksessa tehdä? Kuluneen vuoden aikana ehkä oma lemppari oli se, kun päätettiin hallituksen kanssa siirtyä avoimiin kokouksiin! Tässä samalla pyrimme lisäämään tiedotusta siitä, mitä killan hallitus ja hallopedit tekevät. Muutoinkin kommunikaatio eri tahojen välillä on tärkeää ja olen omalta osaltani pyrkinyt tätä edistämään. Puheenjohtajana haluaisin jatkaa toiminnan avoimuutta ja toisaalta myös keskittyä enemmän hallituksen jaksamiseen. Toiminta on kuitenkin vapaaehtoista, joten haluaisin kannustaa toimijoita rentoon yhdessä tekemiseen ja toiminnan priorisointiin eli mikä on toiminnan kannalta kaikkein tärkeintä ja mihin toiminnassa on voimavaroja ja jaksamista tekijöillä.

Eli yhteenvetona sanoisin, että olen valmiina tekemään hommia rakkaan kiltamme eteen ja tarttumaan erilaisiin haasteisiin, joita vuosi tuo tullessaan. Haluan kehittää kiltaa entistäkin paremmaksi ja läpinäkyvämmäksi. Olen myös halukas tuomaan Hiukkasen ääntä jatkossakin kuuluviin erilaisissa työryhmissä ja edustamaan Hiukkasta kiltahuoneen ulkopuolellakin. Ennen kaikkea haluaisin tehdä killasta paikan, jossa kaikkien ääni pääsee kuuluviin, jossa kaikilla on tervetullut olo ja joka näyttää jäsenistönsä kaltaiselta.

-Mira

Ville Musku

Huomenta!

Ja tervetuloa Villen kokeilukeittiöön! Tilannehan on tosiaan se, että olen hakenut hallituksenmuodostajaksi ja aion ehdottaa itseäni fuksivastaavaksi. Toivon tällä hakemuksella tuovani esiin tällaisen toimintatavan huonoja (ja hyviä) puolia ja varmistamaan paikkani hallituksessa.

No mutta miksi sitten fuksivastaavaksi? Totuus on se, että mulla on edelleen äärettömän paljon annettavaa fuksitoimintaan ja on tässä tullut kehiteltyä ideoita kaikenlaisiin tapahtumiinkin.

Hyvää illanjatkoa!

Ville Musku

Mämmimestari

Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunta

Tampere University

Samuli Ranto

Linkistä pääsee lukemaan 😉

https://tuni-my.sharepoint.com/:p:/g/personal/samuli_ranto_tuni_fi/EX0cjxPSFvhPri5RkEgMUXYBQOAPTKkYbREhLnshXem4qw?e=QBNlPg

Salla Partanen

Moikka moi! Mie oon Salla, opiskelen kuudetta vuotta Hiukkasella fysiikkaa. Opintojen ohessa kulutan aikaa lentopallopeleissä ja kiltahuoneella. Talvella meinasin pelata kyykkää ja käydä hiihtelemässä ja laskemassa mäkeä. 

Oon ollu hallitustoiminnassa mukana nyt kolme vuotta; ensin XQ-toimarina, sen jälkeen varsinaisessa hallituksessa XQ-vastaavana ja tapahtumavastaavana. Järjestötoiminnan kautta oon oppinu itestäni ihan valtavasti. En ois fuksina uskonu, että oisin nyt tässä, kun en edes kiltahuoneelle uskaltautunu. Hiukkasesta on muodostunut mulle vuosien varrella ihan korvaamaton tuki. Oon saanu apua opintoihin, ystäviä loppuelämäksi ja rohkeutta olla oma itteni. Harrastusten pariinkin lähin hiukkaskamujen kannustamana.

Ens vuosi tulee olemaan (ainakin toivottavasti) mun viimenen vuosi opintojen parissa, ja haluisinkin nyt antaa vielä viimosen panoksen killan toimintaan Hiukkasen puheenjohtajana. Haluun osaltani varmistaa, että Hiukkasella kaikki kokee olevansa tervetulleita mukaan toimintaan. Haluisin muodostaa hallituksen, missä kaikki kokee olevansa tasavertaisia ja kaikkien mielipiteitä ja ajatuksia kuunnellaan, ja missä kaikki saa tehä juttuja omalla tavallaan eikä kukaan jää yksin. Se että toimijat viihtyy hallituksessa näkyy jäsenistöllekin positiivisesti toiminnassa, ja jäsenistöä vartenhan näitä hommia tehään.

Board applicants

Hallitusehdokkaat on esitelty pesti, sekä siihen hakijat:

HallituksenmuodostajaSecretaryTreasurerFuksi captainStudies responsibleGuild masterRefreshment responsibleTarzan responsibleXQvastaavaInformation officialEvent responsibleCorporate relations responsibleAvoin hakemus 
Mira SäeJoona HulkkonenIida PeltoluhtaVille MuskuEinari TaniPaju TellaMatti ReponenIida SilenLeevi MalinVeera NiemiNiko-Oskari OllilaLotta Lammi
Ville MuskuJustus MäenpääOlli-Pekka LounialaEino SuniVenla Leiviskä
Samuli RantoAaro VarjusIiro Lücke
Salla PartanenIida LiukkonenVilja Hepovaara
HALLITUSMUODOSTAJAEHDOKKAIDEN_2024_KYSSAREITA_JA_VASTAUKSIA_kommentoitu