Warning: Parameter 2 to WPGlobus_Filters::filter__the_posts() expected to be a reference, value given in /home/hikkanen/public/html/fuksit/wp-includes/class-wp-hook.php on line 292
Fuksiliaani | Fuksien ohjenuora teekkarielämän saloihin

Hiukkasissa tieteellinen analyyttisyys yhdistyy insinöörin ratkaisukeskeiseen ajattelutapaan. Opettajan ihmistaidot yhdistyvät tutkijan tiedonjanoon. Läpileikkaus modernista teknologiasta yhdistyy veitsenterävään substanssiosaamiseen.

Hiukkasella opiskellaan pääaineina teknillistä fysiikkaa, matematiikkaa ja kemiaa. Perinpohjaisesti luonnontieteet kattavien perusopintojen jälkeen erikoistumisvaihtoehtoja ovat esimerkiksi fotoniikka, soveltava matematiikka sekä polymeerikemia. Tyypillisiä sivuaineita ovat tuotantotalous, ohjelmistotekniikka sekä pedagogiikka.

Hiukkasen alumnit ovat diplomi-insinöörejä, teknisen tuotannon sekä myynnin asiantuntijoita. Tutkijoita akateemisesta perustutkimuksesta tuotekehitykseen. Opettajia, kouluttajia ja ITguruja. Mutta ennen kaikkea Hiukkaset ovat vahvan teknisen ja matemaattisen pohjan omaavia ongelmanratkojia!

Hallitustoiminta

Fuksivuoteen ja Hiukkaseen uudet opiskelijat johdattaa fuksi-ihmiset ja tuutorit, mutta killan toimintaa ylläpitää hallitus. Näiltä sivuilta löydät paljon tietoa niin opiskelusta, killasta kuin hallitustoiminnastakin. Hallitustoiminta on vapaaehtoistoimintaa killan jäsenistön etujen hyväksi, ja myös uusilla opiskelijoilla on mahdollista päästä tutustumaan hallitustoimintaan syksyllä. Tästä ja monesta muusta asiasta teille tullaan kertomaan orientaatioviikolla ja syksyn aikana. Hallituksen jäsenet löydät Hiukkasen sivuilta, joten tule rohkeasti nykäisemään hihasta mikäli kiinnostus toimintaan herää!

Hiukkasen oma kiltalehti 

Liaani on enimmäkseen Tampereen yliopiston teknis-luonnontieteellisen koulutusohjelman ainejärjestö Hiukkasen oma lehti, jossa käsitellään killan ajankohtaisia asioita enimmäkseen asialliseen sävyyn. Liaanista jukaistaan joka vuosi noin kaksi paperista versiota, mutta joitain juttuja julkaistaan myös Liaanin omille nettisivuille. Uusimpia Liaaneja pääsee lukemaan Hiukkasen sivuilta.

Joka vuosi Liaani myös toimittaa erikoisnumeron, joka toimii uusille opiskelijoille lähetettävänä infomateriaalina. Nykyään tämä Fuksiliaani toimitetaankin teille näiden nettisivujen muodossa. Alalehdiltä löydät muun muassa fuksi-ihmiset ja tuutorit sekä infoa killasta ja sen hallituksesta. Liaanin toimitus suosittelee sivustoon tutustumista jo hyvissä ajoin ennen lukuvuoden alkua!

Toivottavasti kaikki muistavat nauttia kesästä ja levätä jo varastoon, sillä lukuvuoden alussa alkaakin sitten ainutkertainen matka fuksiudesta kohti teekkariutta. Onnea kaikille vielä opiskelupaikasta ja tervetuloa Hiukkaselle!

Seuraa meitä:

Hiukkanen on aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Käy seuraamassa ja tsekkaamassa kuluvan kesän ja menneiden vuosien meininkejä jo etukäteen!

Instagram

Facebook