Tervetuloa Hiukkaselle! 2015

Aivan ensimmäiseksi: Onneksi olkoon mahtavasta opiskelupaikasta Teknis-luonnontieteellisessä tutkinto-ohjelmassa ja tervetuloa violettiin joukkoomme! Käsissäsi on Fuksi-Liaani, joka raottaa hieman verhoa sinun ja tulevan opiskelijaelämäsi välillä.

Teknis-luonnontieteellinen tutkinto-ohjelma tarjoaa jokaiselle matematiikasta, teknillisestä fysiikasta, kemiasta tai näiden aineiden opettamisesta kiinnostuneelle jotakin! Opinnoissa sinua opastaa eteenpäin opintoneuvojamme Panu.

Teknisluonnontieteellinen tutkinto-ohjelma toimii Luonnontieteiden tiedekunnan alaisuudessa yhdessä biotekniikan tutkinto-ohjelman ja ympäristö- ja energiatekniikan tutkinto-ohjelman kanssa. Tiedekunnan sisällä tehdään paljon yhteistyötä vuoden mittaan.

Opiskelijoiden ainejärjestöjä kutsutaan tekniikan alalla killoiksi, ja jokaisella tutkinto-ohjelmalla on oma kiltansa ja kiltahuoneensa kampuksella. Kilta valvoo jäsenistönsä etua ja järjestää tapahtumia laidasta laitaan ympäri vuoden. Teknis-luonnontieteellisen tutkinto-ohjelman killan nimi on Hiukkanen. Hiukkanen tarjoaa jäsenistönsä käyttöön muun muassa kiltahuoneen, jonne jokainen voi tulla viettämään aikaa opiskelun, kahvin ja kavereiden merkeissä luentojen välissä ja niiden jälkeen. Hiukkanen toimittaa myös kiltalehti Liaania, jonka fuksinumeroa luet juuri nyt.

Ennen varsinaisten opintojen alkua syksyllä tutustut tutoreihisi sekä killan fuksivastaavaan ja -toimariin, jotka opastavat ja auttavat sinua läpi vuoden aina kevään Teekkarikasteeseen saakka. He kertovat sinulle enemmän mm. TTY:n tavoista, opintojen aloituksesta ja killan toiminnasta. Heitä voi aina nykäistä hihasta, jos matkan varrella tulee kysyttävää – ja vaikka ei tulisikaan! He pitävät sinusta hyvää huolta, lupaan sen.

Kiltaan voi liittyä maksamalla 5 euron suuruisen kiltamaksun ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä tai myöhemmin kiltahuoneella. Killan jäsenyys on täysin vapaaehtoista, mutta se takaa sinulle mm. äänioikeuden ja vaalikelpoisuuden killan yleiskokouksissa sekä oikeuden kaikkiin killan järjestämiin palveluihin, kuten sähköpostilistaan, jonka kautta saat tietoa sekä killan että koko koulun tapahtumista ja opintoihin liittyvistä asioista. Sähköposti on TTY:llä merkittävä tiedotuskanava, joten valmistaudu kurkkaamaan sähköpostiasi päivittäin!

Tervetuloa Hiukkasen lämminhenkiseen porukkaan, nähdään syksyllä!

Anna Kuusala
Puheenjohtaja, Teknis-luonnontieteellinen kilta Hiukkanen