Opintoneuvoja esittäytyy

Moikka uudet fuksit!

Ensimmäisenä haluan onnitella teitä erinomaisesta opiskelupaikan valinnasta ja toivottaa teidät kaikki tervetulleiksi Hiukkaselle!
Nimeni on Heidi ja opiskelen nyt viidettä vuotta täällä Hiukkasella. Pääaineenani luen matematiikka ja sivuaineinani olen jo kerennyt lukemaan teollisuustaloutta ja ohjelmistotekniikkaa. Olen osa-aikaisesti töissä opintosuuntamme opintoneuvojana, jonka takia pääsinkin kirjoittelemaan tänne, jee. Päätehtävänäni on tarjota kaikille opintosuuntamme opiskelijoille apua opiskeluun liittyvissä kysymyksissä, tarpeen mukaan. Varsinkin tutkintorakenteen suunnitteluun liittyvissä asioissa kannattaa kääntyä puoleeni. Päivystän viikoittain 6 tuntia työhuoneessani, jonne tutorinne tulevat teidät tutustuttamaan. Vastaanotolleni saa siis tulla ihan kuka tahansa, koska tahansa!

Suurin asia, mikä elämässänne tulee muuttumaan opiskelun suhteen, on varmasti se, että yliopistossa kukaan ei enää ole kaitsemassa teitä. Täällä omien opintojen etenemisestä tulee pitää huolta aivan itse. Yliopistossa myös asioiden vaikeustaso kasvaa, jonka seurauksena itselle toimivan opiskelutekniikan löytäminen, ja vuosien aikana myös sen hiominen on erittäin tärkeää. TTY tarjoaa monia ohjauspalveluita (kuten minut), jotka auttavat näissä asioissa. Näitä palveluita kannattaa (ihan oikeasti) käyttää hyväksi! Yksi näistä ohjaavista tahoista on tulevat tutorinne. He ovat käyneet läpi fuksivuoden ja samalla myös ankaran koulutuksen, jonka takia heiltä löytyy jopa yllättävän paljon tietoa myös opiskeluun liittyvissä kysymyksissä.
Loppuun haluisin vielä painottaa, että oma tehtäväni on auttaa teitä kaikissa (opintoihin liittyvissä) asioissa. Oli ne sitten pieniä tai suuria, niin meikäläistä saa tulla aina vetämään hihasta. Toivotan teille oikein mahtavaa ja unohtumatonta fuksivuotta! Se tulee varmasti olemaan ikimuistoinen. Muistakaa kuitenkin kaiken hauskan keskellä myös keskittyä opintoihinne!

Heidi Vulli
heidi.vulli@student.tut.fi/opintotl@tut.fi
0443313194