Tervetuloa Hiukkaselle!

Heissulivei kaikkille teille uusille fuksipalleroisille ja onneksi olkoon huikeasta opiskelupaikasta teknis-luonnontieteellisessä tutkinto-ohjelmassa! Olitpa sitten kiinnostunut matematiikasta, fysiikasta, kemiasta, opettajanpätevyydestä, ohjelmoinnista tai näiden yhdistämisestä teknillisimpiin kokonaisuuksiin, olet tullut juuri oikeaan paikkaan.

TTY:llä opiskelijoiden ainejärjestöjä kutsutaan killoiksi. Killat yhdistävät saman alan opiskelijat saman katon alle, valvoo näiden etuja ja järjestää huikeita tapahtumia. Teknis-luonnontieteellisen tutkinto-ohjelman killan nimi on Hiukkanen. Meidän väri on violetti, joten tunnistat meidän killan opiskelijat violeteista haalareista ja teekkarilakista. Hiukkanen järjestää monipuolisia tapahtumia ympäri vuoden, esimerkiksi ekskursioita, sitsejä, saunailtoja, erilaisia peli-iltoja, liikunta- ja kulttuuritapahtumia ja erilaisia opiskeluun liittyviä tapahtumia. Hiukkaselta löytyy kampukselta myös kiltahuone, jossa saa viettää vapaasti aikaa kellon ympäri. Kiltahuoneella on tarjolla kaikenlaista hauskaa viihdykettä pelikonsoleista erilaisiin lautapeleihin. Seuraa kiltahuoneelta löytyy lähes kellon ympäri ja paikalla on aina avuliaita ihmisiä auttamassa kaikissa kouluhommissa.

Killat ovat erittäin olennainen teekkarikulttuuria ja ensisijainen kontaktinne opiskelijaelämään. Ensimmäisenä päivänä tutorinne ja killan fuksi-ihmiset, jotka opastavat teidän TTY:llä opiskelun saloihin. Heiltä voi kysyä aivan mitä tahansa, sillä heidän tehtävänne on ohjata teidän koko fuksivuoden läpi Tammerkosken lämpimiin virtoihin asti!

Kiltaan voit liittyä maksamalla 5 euron suuruisen kiltamaksun ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä. Saman summan voit tuoda kiltahuoneelle ihan milloin vain, jos haluat liittyä jäseneksi vasta myöhemmin. Kiltojen jäsenyys on täysin vapaaehtoista! Jäsenet ovat oikeutettuja kaikkiin killan tarjoamiin etuihin, kuten sähköpostilistaan, joka toimii meidän ensisijaisena tiedotuskanavana. Jäsenenä voit myös äänestää killan yleiskokouksissa, tai jopa asettua itse ehdolle killan hallitukseen. Suosittelen vilpittömästi kaikille hallitustoimintaan mukaan lähtemistä, minulle hallitustoiminta on antanut valtavasti eväitä loppuelämää varten! Ja kaikkea pitää kokeilla, niinhän jo äitikin on opettanut!

Aivan hirvestä tervetuloa Hiukkaselle! Voin lähes sataprosenttisella varmuudella sanoa, että tuleva vuosi tulee olemaan teidän paras ja ikimuistoisin vuosi. Lähtekää kaikkeen mahdolliseen ennakkoluulotta mukaan ja voitte löytää uusia puolia itsestänne. Minä ainakin olen löytänyt. Jos on jotain kysyttävää killan toiminnasta, ota rohkeasti yhteyttä sähköpostilla, puhelimella tai vaikka savumerkeillä! Nähdään syksyllä!!

Joni Heikkilä
Puheenjohtaja
Teknis-luonnontietellinen kilta Hiukkanen ry
joni.heikkila@student.tut.fi
0405750458
Telegram: @Appron