Yritysvastaava ja VPJ

Heipä hei rakkaat fuksipalleroiset ja tervetuloa Hiukkaselle! Olen Patrik ja olen hallituksessa auttamassa opiskelijoitamme tekemään opiskeluakin tärkeämpää asiaa eli verkostoitumaan (tämän sanan tulette kuulemaan niin monta kertaa, että se menettää merkityksensä). Tekniikan alan opiskeluajan yksi suurimmista anneista ovat ystävät, kontaktit sekä tieto omasta alasta ja sen toiminnasta ja toimijoista; siksi Hiukkanenkin tekee aktiivisesti yritysyhteistyötä olemassa olevien yhteistyökumppaniensa kanssa ja myös etsii jatkuvasti uusia. Teemme excursioita alamme yrityksiin, järjestämme heille messuja, pyrimme saamaan puhujia kertomaan siitä, että millaista siellä töissä oikeasti on ja toki myymme myös näkyvyyttä yrityksille, jotka haluavat panostaa tulevaisuuteen eli meihin nuoriin.

Jos oma ala ja siihen kiinnipääseminen yhteydenottojen muodossa tai myymisen harjoitteleminen matalalla kynnyksellä kiinnostaa, voi minuun tai yritystoimariimme Marttiin olla yhteydessä esim. hihasta nykien. Tiedän kokemuksesta, että fuksivuoden alussa päällimmäisenä mielessä ovat vain ensimmäiset tentit, mutta annan silti vinkin, josta toivon, että otatte heti vaarin (eikä vasta sitten viidentenä vuonna, kun heräätte tähän): olkaa mukana ja osallistukaa kaikkeen opintojen ulkopuoliseen toimintaan, erityisesti yritysyhteistyöjuttuihin, sillä verkosto ja tieto, jota siten kartutatte on elintärkeä osa ammattitaitoanne, päädyittepä tekniikan alalla minne tahansa, vaikkapa opetustehtäviin. Erityisen hyvä tapa saada lentävä lähtö tähän on osallistua haalariprojektiin, jossa siis hankitte omalle vuosikurssillenne Hiukkasen violetit haalarit. Kyseisen projektin infopläjäyksessä törmäätte allekirjoittaneeseenkin!

Tosiaan yritysyhteistyöjuttujen lisäksi toimin puheenjohtajamme Riinan apuna hänen varapuheenjohtajanaan eli oikeastaan mikä tahansa killan toimintaan liittyvä on lähellä sydäntäni, joten tulkaa ihmeessä juttelemaan 🙂

Onnittelut vielä opiskelupaikasta sekä loistavasta valinnasta; syksyllä nähdään! (ja jos ei nähdä niin törmäillään)

Patrik Rajala
040 5180208
patrik.rajala@student.tut.fi
Telegram: @gambleroffate