Kiltalehti Liaani

Mikä on Liaani? no, liaani on enimmäkseen trooppisissa metsissä kasvava köynnöskasvi, joka on Tarzanin pääasiallinen kulkuneuvo. Liaani on myös rakkaan kiltalehtemme nimi. Liaania tuottaa päätoimittaja yhdessä ahkeran toimittajatiimin kanssa. Lehden sisältö koostuu artikkeleiden lisäksi esim. haastatteluista, arvoituksista ja tarinoista, joista osa on fiktiivisiä ja osa vähemmän fiktiivisiä.

Liaanin aloitti kasvunsa (kukat ja mehiläiset yms, kyl te tiiätte) vuonna 2011 ja tuotanto on jatkunut siitä asti. Lehteä julkaistaan sekä verkkomuotoisena että paperisena, tilanteesta ja jutun muodosta riippuen. Verkkoversiosta voi myös päästä käsiksi Liaanin arkistoon ja vanhoihin painoksiin. Käykäähän tsekkaamassa, miltä elo näytti esimerkiksi vuonna 3 ennen Opnaa.

Tällä hetkellä lukemasi ”lehti” on jokavuotinen uusille fukseille tarkoitettu erikoispainos, joka julkaistaan suuren kokonsa vuoksi vain netissä. Painoksen tavoitteena on tarjota mahdollisimman hyvän lautasmallin mukainen annos opiskelunsa aloittavan tiedonnälkään. Toukokuussa julkaistua paperista painosta pääsee hipelöimään kiltahuoneella.

Liaanin toimittajatiimiin pääsee myös mukaan syksyllä. Mikäli innostusta, ideoita tai jopa kirjoitustaitoa löytyy, kannattaa olla hereillä, kun päätoimittaja huutelee uuden painoksen kokoamisesta. Hommaa tehdään rennolla asenteella ja jutut ovat useammin hauskoja kuin viiltävän analyyttisia. Pulitzereja ei lähdetä tavoittelemaan, vaikka niitä ansaittaisiinkin.