Ruska ja Mikko

Hei, sinä tuleva teknis-luonnontieteellisen fuksi!

Ihan ensimmäiseksi onnittelut muikeasta alavalinnasta ja opiskelupaikan saamisesta. Tämän kuvassa näkyvän hilpeän parivaljakon muodostavat Mikko ja Ruska. Me olemme teknis-luonnontieteellisen tuutoreita, mikä käytännössä tarkoittaa, että ensi vuonna meidän elämiemme pääasiallinen tarkoitus on varmistaa, että juuri Sinun taipaleesi Tampereen yliopistossa lähtee joka tavalla sutjakkaasti käyntiin.

Me molemmat olemme onnekkaasti syksystä lähtien toisen vuoden opiskelijoita, joten oma fuksivuosi on vielä tuoreena muistissa. Mikko on entinen stadilainen ja nykyinen hervantalainen. Tähän entiseen koripallonpelaajaan voi säännöllisen epäsäännöllisesti törmätä Tampereen lenkkipoluilla tai Hervannan kampuksen kuntosaleilla. Lisäksi Mikko on teekkarikulttuurin suurkuluttaja ja tykkää viettää aikaa kavereiden kanssa erinäisiä kissanristiäisiä kierrellen sen minkä opiskeluiltaan ehtii. Pääaineekseen Mikko kaavailee mahdollisesti fysiikkaa.

Ruska on opettajalinjalla, ja pääaine on hänelle vielä mysteeri. Musiikki on Ruskalla lähellä sydäntä ja harrastuksiin kuuluukin alttoviulun sekä klarinetin soittaminen ja Teekkarikuorossa laulaminen. Myös sirkustemppuilu kuuluu hänen harrastuksiinsa, joten tatamilla tulee vietettyä aikaa. Ruska on kotoisin Hattulasta, mutta nykyään hän asuu legendaarisen Hervannan sykkeessä kahden muun Hiukkasen kanssa.

Tuutoreina tulemme etenkin ensimmäisellä kouluviikolla eli orientaatioviikolla huolehtimaan Sinusta ja muista fukseista aivan kädestä pitäen (samanlaista paapomista olet luultavasti kokenut viimeksi ala-asteella), järjestämään teille kaikenlaista kivaa häppeninkiä ja vetämään liudan mahtavia tutustumisleikkejä. Saavuthan siis orientaatioviikon ensimmäisenä päivänä kouluun huolettomin ja iloisin mielin ja valmiina elämäsi ikimuistoisimpaan vuoteen. Nähdään silloin!

Mikko Kuusisto

mikko.kuusisto(at)tuni.fi

Ruska Heikkilä

ruska.heikkila(at)gmail.com