Hallitushakijat 2023

Taas on sen aika – hallitushalukkaat Hiukkasen hallitukseen vuodelle 2023 ovat tässä! Tässä julkaisussa pääset tutustumaan puheenjohtajahakijoihin, sekä tietoosi tulee myös muutkin hallitukseen hakeneet nimeltä. Puheenjohtajahakijat haastattelevat kaikki hakeneet omalla ajallaan, mutta juuri Sinä pääset tutustumaan upeisiin hallitushakijoihimme Hiukkasen vaalipaneelissa torstaina 24.11. klo 16.15 Kampusareenan auditoriossa. Siellä nähdään!

Hallituksenmuodostaja- eli puheenjohtajaehdokkaita

Heini Pitkäranta

”Niin siis susta tulee oikeastikin kemian opettaja, eli sä opiskelet siis Hiukkasella?”, ”Joo kato, kun täähän oli se, joka piti meille sen kiltaesittelyn silloin orientaatioviikolla!”, juttelivat eräät fuksit kerran laskareissa ja tiivistivät melko hyvin samalla assarinsa kaksi (2) intohimon kohdetta opettamisesta sekä Hiukkasesta.

Moro vaan lukijoille! Täällä on Heini Pitkäranta kirjoittamassa hakemustaan Hiukkasen hallituksen puheenjohtajaksi vuosimallia 2023. Haen tähän pestiin, sillä Hiukkanen on hyvin lähellä sydäntäni ja sen hallitustoiminta on ollut minulle erittäin tärkeä harrastusmuoto jo pitkään. Olen mm. päässyt haastamaan sekä ylittämään itseni, oppimaan uutta, edistämään jäsenistön etuja sekä saanut elinikäisiä ystäviä sen kautta. Puheenjohtajana haluan päästä omalta osaltani mahdollistamaan myös kaikelle muulle jäsenistölle samanlaisia kokemuksia onnellisesta kiltatoiminnasta.

Järjestöurani Hiukkasella alkaa syksystä 2019 nakkifukseudesta ja jatkui emännän avun (nykyinen virkistystoimari) kautta valmennuskurssitoimariksi. Nyt neljäntenä opiskeluvuotenani pestinäni ovat kopovastaava sekä varapuheenjohtaja. Ajatus puheenjohtajuudesta on vahvistunut entisestään pitkin vuotta, sillä koen olevani sopiva henkilö johtamaan hallitusta, toimimaan ”killan kasvoina” sekä osaltani pitämään killasta huolta.

Luonteeltani voisin kuvailla itseäni avuliaaksi ja tunnollisseksi, päättäväiseksi sekä jääräpäiseksi, mutta samalla myös hieman höperöksi hihittäjäksi. Persoonana olen nopeasti innostuvaa ja helposti lähestyttävän sosiaalista sorttia. Uskallan sanoa oman mielipiteeni, mutta minulle on kuitenkin tärkeämpää, että ryhmässä kaikkia kuunnellaan. Ryhmänjohtajana tunnistan olevani jämptin luotettava, innostavan kannustava sekä empaattisesti ohjaava henkilö. Ehkä tämä onkin tulevan opettajan ominaisuus, kun tulen hyvin onnelliseksi toisten onnistumisista ja itsensä ylittämisistä. Vapaa-aikani vietän usein killassa pyörien, kavereiden kanssa hengaten, urheillen esim. kahvakuulalla sekä Teekkarikuorossa laulaen.

Tärkeimpänä pointtina killassa on sen jäsenet, heitä varten näitä hommia tehdään! Niinpä kaikenlaisten hiukkasten huomioiminen toiminnassa on hyvin tärkeää. Tämä tapahtuu esim. yhdenvertaisuussuunnitelmaamme noudattaen ja maalaisjärkeä seuraten, siksi palautteen antaminen on tärkeää ja siihen haluan kaikkia kannustaa. Erilaisten ideoiden pallottelu ja tuumasta toimeen tarttuminen ovat itselleni hyvin mielekkäitä tapoja tehdä järjestötoimintaa. Killan toiminnassa onkin jo paljon hyvää, mutta varmasti jokaisesta sektoriosasta löytyy myös kehittämiskohteita. Mielestäni hallituksen olisikin hyvä yhdessä reflektoida omaa tekemistään ja siten miettiä parantamiskohteitaan. Tulisiko seuraavana vuonna lisätä avoimuutta, monipuolistaa toimintaa, luoda killan strategiaa vai kehittää jotain muuta ovat mielestäni aiheita, mitä meidän olisi hyvä pohtia. Hallituksen kaitsemisessa haluaisin erityisesti lisätä ajatusta oman jaksamisen seuraamisesta ja avun pyytämisestä sekä yleisestä nakkeilusta. Näitä hommia tehdään kuitenkin yhdessä ja siinä myös piilee järjestötoiminnan kauneus!

Olen siis valmis painamaan pitkää päivää killan asioiden eteen kaikista paperitöistä aina erilaisiin edustustehtäviin. Haluan kehittää Hiukkasen toimintaa entisestään yhä parempaan suuntaan ja avoimempaan yhdessä tekemisen ilmapiiriin. Sillä kiltahan on juuri sen näköinen kuin me sen jäsenistönä yhdessä luomme ja teemme.
-Heini

Samuli Aerikkala

Ketä?: Aerikkalan Samuli
Mitäs mitäs?: 4. vsk tekniikan ylioppilas, evp. teknillisen fysiikan pääaineen harjoittaja
Harrastuksia?: insinöörimatikat
Mitä vittua?: No mää haen puheenjohtajaksi Hiukkas-kiltaan
Ootko tosissas?: Kyllä joo
Tuleeko hakemukseenne suhtautua vakavasti?: Ei toki
Terkkuja?: äitille

Mistä joku saattaisi sinut tuntea/tietää/muistaa?:
Pelasin fuksivuonnani kyykkää legendaarisessa Eput on rautaa -joukkueessa, joka vastoin kaikkia odotuksia voitti itselleen Hiukkaskyykän parhaan fuksijoukkueen tittelin. Myöhemmin mid-seasonin pelaajavaihdosten vuoksi joukkueemme uudelleen nimettiin fuksikyykkää varten Higgsin bosoneiksi, jonka legendaarisuus jäi lähinnä nimen tasolle.
Sittemmin toiminut Hiukkasen fuksivastaavana ja TiTen fuksina.

KUI SÄÄ TITELT OOT?
Kaverit yllytti wappuna. Veri virtaa Hiukkasen Royal Purplea! (YTHS:llä olivat huolissaan)

Miksi kaltaisenne hölmö hakee sitten Hiukkasen puheenjohtajuutta?:
Tässä on tovi observoitu Hiukkasen hallituksen toimintaa niin sen sisältä kuin myös ulkopuolelta; nähty mikä toiminnassa on upeeta, hyvää ja edistyksellistä ja mikä taas on kömpelöä, nihkeetä ja vähän liian totista. Meikämaanviljelijä kas kun haluaisi olla tämän laivan kapteenina seuraavan vuoden ajan, jotta voitaisiin ottaa askeleet kohti uusia juttuja ja rennompaa toimintaa.
Moni toveri on myös esittänyt turhautumuksen (onks toi sana?) siitä, kuinka Hiukkasen toiminta tuntuu kangistuneen vakaviin kaavoihin ja lepäävän koronasta toipuneilla laakereillaan. Lisäksi on joukko, joka muutoin on Tamperelaisessa teekkariyhteisössä äärimmäisen aktiivinen, mutta silti kokee Hiukkasen tapahtumat ja kiltahuoneen etäiseksi ja vastaanoton kaltaisillensa ihmisille jopa kylmäksi. Haluun olla nuijimassa hallitusta, jonka agendalla on toiminnan monipuolistaminen, kiltahuoneen avoimuus ja lämmin ilmapiiri, ja joka on aina valmis kehittymään saadun palautteen perusteella.

Onko sulla muka jotain annettavaa tälle touhulle?:
No on mun mielestä. Ennen kaikkea haluun tuoda hallitukseen ja kiltaan kulttuurin, että ideoille ja innostukselle ei sanota ei. Tyhmimmätkin ideat saa ja kuuluu heittää, innostuneille löytyy tilaa ja resursseja antaa panoksensa killan toimintaan ja siitä kuuluu saada myös palkinto! Jos haluaa kokeilla jotain uutta, oli se sitten tapahtuma, päräyttävä XQ-idea, kiltahuoneen ehostaminen, yritys- tai alumni-iltama tai muu niin Hiukkanen on se forum, jossa sen saa tuoda esiin ja jossa sen saa toteuttaa. Tää on se mitä kohti haluan pyrkiä!! Mulla on kans vahva näkemys siitä mitä hallitushommien kuuluu olla: vapaaehtoishommaa, jossa keppiä ei anneta vaan porkkanaa, kaikessa mennään tekijöiden jaksaminen edellä ja hauskaa tulee aina olla hauskaa. Ei tää niin mahottoman vakavaa oo tää kiltatoiminta. Ja joojoo kunnolla kuuluu tehdä, mutta homman nimi onkin että TOSISSAAN MUTTEI TOTISENA.

Mikset hae johonkin muuhun pestiin pässi?:
Koska on satakymmentäkuus ideaa niille muille pesteille niin en pystyis niistä vaan yhtä valkkaamaan. Presidenttinä vois loistavasti jakaa näitä ideoita muille hallituslaisille ja avustella vähän kaikkia sektoreita toteutuksessa.

Täsmennätkö noita ideoita vähän?:
No jotku saattaa muistaa mun toimarihakemuksen viime vuodelta killan konmariksi niin siitä heti ensimmäinen idea pöytään. Muttamutta haluun myös esim. kehittää yrtiys- ja ulkosuhdetoimintaa ja avata ovia taas mahdollisille toimikunnille, että innostunut väki saadaan mukaan tekemään hommia killan hyväksi. Muutenkin hallituksen toiminta saisi olla vähän läpinäkyvämpää ja tässä asiassa esimerkiks YKI on tehnyt mielestäni hyvää duunia.

No sano nyt vaikka vielä se mikä AINA kysytään että miks sä olisit hyvä:
Oon sangen hyvä kaikenlaisissa keskusteluissa katsomaan tilannetta oman mielipiteeni ulkopuolelta ymmärtääkseni kaikkia osapuolia. Täähän on siitä hyvä taito että toisinaan puheenjohtajan pitää pystyä luovimaan muiden mielipiteiden joukossa, jotta päästäisiin siihen parhaaseen päätökseen ja/tai kompromissiin. Toki onhan mulla omat mielipiteeni, mutta uskallan a) antaa ennemmin muille tilaa koska ihteni pitää ensisijaisesti olla se kapellimestari eikä niinkään soittaja ja b) myöntyä silloin, kun huomaan olevani väärässä TAI kun enemmistö selvästi haluaa toisin. Tällöin olen myös valmis hylkäämään oman visioni ja antamaan täyden panoksen sen eteen, että saavutamme enemmistön vaatiman suunnan.

Mua jotkut toopet välillä sanoo myös kauheen empaattiseksi ja kai siinä jotai perääkin on (legit no cap fr). Mä nään hirveesti vaivaa sen eteen, että ihmisten on mukava olla ja että kaikki otetaan huomioon. Eli jos tuntuu siltä, että toi Samuli haluaa killan vaan tekevän asioita mistä mä en kyl pidä, niin that’s not the case. Samuli ei missään nimessä aio unohtaa ketään, enkä anna hallituksenikaan sitä tehdä. Siitä kuuluu pitää kiinni, mikä on jäsenistölle tärkeää, vaikkakin ne voi olla eri asioita! Okei joo ite haluaisin että killassa sais välillä iltaisin vähän vaikka crapsia pelata ilman että tulee kauheasti pahoja katseita, mutta siinä missä en itse päivisin killassa opiskele, niin on monille arjessa tärkeä asia et siellä on kyllin rauhallista. Että olitpa Hiukkanen ken hyvänsä, mä haluan kiltahuoneesta paikan, jonka koululla kokee omakseen, ja jonka seinien vääjäämättömän kaatumisen perään surraan vuolaita kyyneleitä (viittaus siis sähkötalon remppaan haha ja kyl ne seinät takasinkin sitten nousee).

Lisäksi mä tiedän olevani tosi hyvä ottamaan vastaan kritiikkiä, kehittymään sen pohjalta ja keskustelemaan asioista rakentavasti silloin, kun tilanne sen vaatii. Puheenjohtajana mä en halua olla se, joka vaan vilkuttaa tunneliin mennessään ja katsotaan miten tullaan vuoden lopussa toisesta päästä pihalle. Hallituksella on palautuskanava syystä ja oon aina valmis kuulemaan mitä ohjelmia sieltä tulee. Haluan pyörittää hallitusta, jossa keskustellaan asioista niin kuin ne on, eikä toivota jonkun tekevän duuninsa eri tavalla. Mitä sektorit tavoittelee? Miten ne vois parantaa toimintaansa? Onko omassani tai muiden toiminnassa jotain, mikä vaikka kismittää? Puheenjohtajana haluun kuulla myös, miten sektoreilla, hallituksen jäsenillä ja killan jäsenillä menee.

TL;DR
Tulkaa paneeliin
nähää ylkos
imavelle for president

Hallitusehdokkaita

Hallitusehdokkaat on esitelty muodossa nimi sekä haettu pesti. Ehdokkaat on järjestyksessä haetun pestin mukaan, jotta saadaan selvempi kuva tiettyyn pestiin hakeneista.

NimiHaettu pesti
Olli-Pekka LounialaSihteeri
Paju TellaKiltamestari, sihteeri
Topias AholaTarzanvastaava, kiltamestari
Jere NieminenRahastonhoitaja
Kalle KarhapääRahastonhoitaja
Mira SäeKopovastaava
Ville MuskuFuksivastaava
Laura SammalistoFuksivastaava
Aaro AntikainenFuksivastaava
Hilma SaarinenFuksivastaava
Eino SuniFuksivastaava
Thao Mi RintalaYritysvastaava
Matias RautanenYritysvastaava
Tuomas HaatajaYritysvastaava, XQ-vastaava
Samuli RantoXQ-vastaava
Salla PartanenTapahtumavastaava
Mikko SavisaariTapahtumavastaava
Matti ReponenVirkistysvastaava
Maria FabritiusVirkistysvastaava