Kansainvälistyminen opinnoissa​

Nykypäivän globalisoituneessa maailmassa kansainvälisten verkostojen ja yhteyksien merkitys kasvaa jatkuvasti. Tämän seurauksena moni Hiukkasen opiskelija ja alumni huomaa työskentelevänsä ja toimivansa hyvinkin kansainvälisissä kuvioissa. Lisääntyvän kansainvälisyyden huomaa niin kouluissa, akateemisissa piireissä kuin yritysmaailmassakin.

Hiukkanen tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuksia kansainvälistyä opintojensa aikana tarjoamalla infoa opiskelijoilleen ja järjestämällä tapahtumia yhdessä TaSciEnin kanssa.

Lisätietoa kootusti yliopiston tarjoamista kansainvälistymismahdollisuuksista löytyy opiskelijan oppaasta.

KV-tapahtumat

Hiukkanen ja TaSciEn järjestävät jäsenilleen kansainvälisiä tapahtumia, kuten beer-pong turnauksia, lautapeli-iltoja ja eri maalaisten ruokien valmistusiltamia. Näistä ja monista muista tapahtumista löytyy lisätietoa TaSciEnin verkkosivuilta.

Hiukkanen ja TaSciEn osallistuvat myös TREY:n KV-viikkoon, joka on täynnä moninaisia tapahtumia. Myös muutkin Hiukkasen tapahtumat toivottavat kaikki tervetulleiksi, kansallisuudesta piittaamatta!

Vaihto-opiskelu

Ulkomailla suoritettu vaihto-opiskelu on yksi suosituimmista tavoista hankkia kansainvälisiä kokemuksia. Vaihto-opiskelujakso on ainutlaatuinen mahdollisuus vierailla mielenkiintoisissa kohteissa ja tutustua uusiin kulttuureihin.

Tampereen yliopistolla on lukuisia kumppanuusyliopistoja ympäri maailmaa. Opiskelijoilla onkin täten vaihtoehtoina suuri määrä eri kulttuureja ja maita.

Lisätietoa vaihto-opinnoista ja vaihtokohteista löytyy yliopiston opiskelijan oppaasta. Päähaut vaihto-opintoihin ovat syyshaku ja tammihaku. Niiden lisäksi on pikahaut syyskuussa ja maaliskuussa.

Työharjoittelu ulkomailla

Voit myös suorittaa ulkomailla työharjoittelujakson, johon monet järjestöt tarjoavat eri mittaisia mahdollisuuksia. Työharjoittelu ulkomailla tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua ulkomaalaiseen työkulttuuriin jo opiskeluaikana!

Opiskelijajärjestöjen harjoitteluohjelmia löytyy monia kuten IAESTEErasmus ja CERN. Lisää harjoittelumahdollisuuksista ja -ohjelmista löydät opiskelijan oppaasta.

Muut kansainvälistymismahdollisuudet

Edellä mainittujen mahdollisuuksien lisäksi kansainvälistyä voi muun muassa:

Jos ja kun herää kysymyksiä kansainvälistymisestä, voit olla yhteydessä Hiukkasen KV-vastaavaan. Yhteystiedot löytyvät täältä.