Kansainvälistyminen

Nykypäivän globalisoituneessa maailmassa kansainvälisten verkostojen ja yhteyksien merkitys kasvaa jatkuvasti. Tämän seurauksena moni Hiukkasen opiskelija ja Alumni huomaa työskentelevänsä ja toimivansa hyvinkin kansainvälisissä kuvioissa. Lisääntyvän kansainvälisyyden huomaa niin kouluissa, akateemisissa piiressä kuin yritysmaailmassakin. Kansainvälisiin kuvioihin tottuminen ottaa aikansa, ja paras ja hauskin aika kansainvälistymiselle onkin juuri opiskeluaikana! Tämän vuoksi Hiukkanen tarjoaa jäsenilleen rakkaan ystävänsä TaSciEnin kanssa kansainvälisesti värittynyttä tietoa, tukea ja toimintaa.

Tapahtumat

Hiukkanen ja TaSciEn järjestävät jäsenilleen kansainvälisiä tapahtumia, kuten beer-pong turnauksia ja lautapeli-iltoja. Näistä ja monista muista tapahtumista löytyy lisätietoa TaSciEnin verkkosivuilta. Hiukkanen ja TaSciEn osallistuvat myös TREY:n KV-viikkoon, joka on täynnä moninaisia tapahtumia. Myös muutkin Hiukkasen tapahtumat toivottavat kaikki tervetulleiksi, kansallisuudesta piittamatta!

Vaihto-opiskelu

Ulkomailla suoritettu vaihto-opiskelu on yksi suosituimmista ja mahtavimmista tavoista hankkia kansainvälisiä kokemuksia. Vaihto-opiskelujakso on ainutlaatuinen mahdollisuus vierailla mielenkiintoissa kohteissa ja tutustua uusin kulttuureihin. Vaihto-opiskelija yleensä saakin paljon uusia ystäviä, hankkii ainutlaatuisia kokemuksia ja kehittää opiskelutaitojaan.

Tampereen yliopistolla on lukuisia kumppanuusyliopistoja ympäri maailmaa. Opiskelijoilla onkin täten vaihtoehtoina suuri määrä eri kulttuureja ja maita, kuten melko tutunoloinen ruotsalainen opiskelijaelämä tai Etelä-Korean hieman eksoottisempi elämäntyyli. Lisätietoa vaihto-opinnoista ja vaihtokohteista löytyy POPista .

Muut mahdollisuudet

Edellämainittujen kerrassaan huikeiden vaihtoehtojen lisäksi Tampereen yliopiston opiskelija voi hankkia kansainvälisiä kokemuksia muunmuassa:

  • Ryhtymällä KV-tuutoriksi tutkinto- tai vaihto-opiskelijoille
  • Liitymällä johonkin monista kansainvälisistä kerhoista (kuten TaSciEniin)
  • Osallistumalla Tampereen yliopiston kielikeskuksen kielikursseille.

Jos ja kun herää kysymyksiä kansainvälistymisestä, voit olla yhteydessä Hiukkasen KV-vastaavaan:

Ella Mahlamäki , ella.mahlamaki@tuni.fi, Telegram @elliespoosta