Hallitustyrkkyilyä

Hiukkanen on ensimmäistä kertaa ottanut kokeiluun tyrkkymaili-systeemin. Vuoden 2016 hallitus valitaan yleiskokouksessa 17.11. ja hallituksen pesteistä kiinnostuneet ovat muutaman viikon ajan voineet lähettää hallitustyrkkymaileja. Jokaista kirjoittajaa pyydettiin kertomaan nimi, vuosikurssi, kuvaus itsestä, pestikiinnostus ja perustelut, miksi olisi paras valinta tähän pestiin. Hallitustyrkkyjen tekstit on listattu saapumisjärjestyksessä. Kiitos kaikille tyrkkymailin lähettäneille ja onnea mahdollisiin äänestyksiin!


Riku Sinkkonen, FuksivastaavatyrkkySiku

Heipä hei! Nimeni on Riku Sinkkonen, ja minut tunnetaan tuttavallisemmin nimillä siku tai zigeni. Opiskelen Hiukkasella kemiaa 4. vuotta, ja haen fuksivastaavan pestiin.

Olen urheilullinen 22-vuotias jäbä alunperin Kouvolasta. Minut löytää hyvin usein kiltahuoneelta pelaamasta tichua tai muuten vain hengaamasta. Muuten harrastan kaikenlaista urheilua ja erinäisten leffojen ja hyvien tv-sarjojen katselua.

Olen hyvin päättäväinen ihminen, ja hoidan kaikki aloittamani hommat kunnialla loppuun. Minulta löytyy hyvin paljon kiinnostusta ja intoa fuksivastaavan hommiin, ja tiedän pystyväni suoriutumaan niistä hyvin. Mielestäni fuksivastaavan pitää myös pystyä saumattomaan yhteistyöhön fuksitoimarin kanssa, johon myös tiedän kykeneväni helposti. Tykkään myös tutustua uusiin ihmisiin, ja toiminkin tänä vuonna myös tutorina.


Tiia Virtanen, Rahastonhoitajatyrkky

(kuva: Hugo Wihersaari)

Olen Tiia Virtanen, 8. vuoden hiukkanen, kemian pääaineopiskelija mato-linjalta ja monta vuotta toiminut aktiivisesti järjestötoiminnassa. Olen toiminut Hiukkasella seuraavissa pesteissä:
Nakkifuksi 2009 (kevät)
Rahastonhoitaja 2012-2013
Yritysyhteistyövastaava 2014
Liaanin päätoimittaja 2014-2015
Tiedotusvastaava 2015

Lisäksi olen toiminut kiltamme ulkopuolella mm. Tampereen Teekkarien viini- ja olutkerho Châteaun rahastonhoitajana 2014–2015, TTYY:n mediajaoston virkaatekevänä puheenjohtajana 2014 ja TTYY:n edunvalvontajaoston virkaatekevänä puheenjohtajana 2015 sekä syksyllä 2015 aloitin Kemian ja biotekniikan laitoksen opetuksen kehitysryhmän varahallopedina.

Nyt tarkoituksenani olisi hakea takaisin Hiukkasen rahastonhoitajan virkaan. Siirryttyäni pois kyseisestä virasta olen viimeiset kaksi vuotta kerhon rahastonhoitajan hommien lisäksi toiminut epävirallisena rahastonhoitajan apuna Hiukkasella ja auttanut uusia rahastonhoitajia sopeutumaan hommiinsa. Nyt kuitenkin olisin kiinnostunut palaamaan rahastonhoitajan virkaan, sillä suunnitteilla on ollut paljon isoja killan talouteen liittyviä asioita ja haluan olla mukana toteuttamassa niitä. Tavoitteenani on myös aloittaa Hiukkasella perinne uuden rahastonhoitajan kouluttamisesta ja olen jo kähminyt itselleni mahdollisen rahastonhoitajan avun, joka olisi kiinnostunut ensi syksynä hakemaan rahastonhoitajaksi.

Vaikka opintoni alkavat pikku hiljaa olla loppupuolella (uskokaa tai älkää), haluan edelleen olla mukana kiltamme toiminnassa. Vaikka olen ehtinyt toimimaan useassa eri virassa Hiukkasella, on rahastonhoitajan virka ollut aina lähimpänä sydäntäni ja koen, että minulla on kyseisessä virassa paljon annettavaa.


Aapo Hankokunnas, Nakkifuksityrkky

aapo

”Ihminenkin voidaan approksimoida homogeeniseksi palloksi, jonka säde on yksi metri ja massa 80 kg” – Jorma Keskinen

 

 

Hiiohoi halojatapäivää! Olen Aapo(n) Honka(Opna)kunnas

(suluissa oleva lukee kirkon kirjoissa ja äiti kutsuu toisella tavalla), 20-vuotias fuksi (poika). Omistain vain neljä noppaa, nolla naista ja nolla alaista duunissa, ja näin ollen aion tyrkäyttää itseni hallituspestiä varten. Edellinen implikaatio ei tee juurikaan senssiä, mutta se sallittakoon Oulun Laanilan ekovoimalaitoksen kaapattua hyvinvointini (tällä hetkellä se lienee jo pitkällä Oulun alueen kaukolämpöverkossa). Haen ensisijaisesti nakkifuksin pestiä, koska olen fuksi ja tällä hetkellä tekee kauheasti mieli nakkia. Tai pizzaa. Siipiä..

Olen ollut kuluneiden kuukausien aikana melko aktiivinen killassa. Tai ainakin sillä tavalla aktiivinen, miten nyt fuksit yleensä ovat. (lue: alkoholi, tichu) Saman aikajakson aikana minulle selvisi myös, että joudun viettämään täällä TTY:llä ilmeisesti ainakin viisi vuotta, joten joskus tulevaisuudessa voisi ehkä tehdä hiukkasen jotain muutakin Hiukkasella kuin vain juoda hiukkasen ja istua killassa ja katsoa, kun Janne rakentaa telkkarissa avaruusalusta (tämä tullee kuitenkin tapahtumaan vielä viidenkin vuoden päästä). Nakkifuksin homma on kuulemma hyvä ylöspäinsuuntautuva voima killan arvojärjestyksessä, ja ehkä sitten tulevaisuudessa olisi helpompi tehdä jotain muutakin. Olisihan se nyt häpeällistä, jos olisin ensi vuonna vaikka joku puheenjohtaja, enkä olisi aiemmin kelvannut edes nakkifuksiksi. Suoritetaan siis P-kausi pois alta ennen mahdollisia tulevia hallitustoimia. Olisin mielestäni erinomainen nakkifuksi, sillä kinostus ja motivaatio ovat kohdallaan ja lisäksi olen vuosikurssini aktiivisimpia fukseja. Taivun myös moneksi ja omaan jonkinlaista osaamista aika monesta eri asiasta – kunhan vaan Jupeli säilyy hengissä ja hoitaa isännän hommat. Nakkifuksin hommaan ei kuulemma tarvitse lähettää tyrkkymailia (vaikka sitä toki saakin aina lähettää), mutta fuksisitseillä jokellellessani ympäri Laulumajaa tulin ilmoittaneeksi Rouva Puheenjohtajalle, notta lähetän tyrkkymailia selvitessäni joskus kotiin. Kantavana ajatuksena oli tehdä se laimean etanoliliuoksen vaikutuksen alaisena. Olen siis sanansa mittainen mies (pistekoosta ja sanasta riippuen 2-120 mm).

tl;dr

Aapon Opnakunnas nakkifuksiksi  –  koska joka vuosi aina joku valitaan!


RiinaRiina Ulkuniemi, Fuksivastaavatyrkky

Hepskukkuu! Olen Riina Ulkuniemi ja opiskelen toista vuotta hiukkasella. Luonteeltani olen huolehtivainen, menevä ja sopivasti kahjo. Vietän vapaa-aikani lähinnä töissä ja killassa.

Kun minulta kysyttiin fuksivuotenani ensimmäisen kerran, mikä hallituspesti minua kiinnostaisi, vastaukseni oli fuksivastaava. Mitä enemmän olen nyt tutorina viettänyt aikaa tänä syksynä fuksien kanssa, sitä varmemmaksi olen tullut siitä, että pesti olisi minulle juuri Se Oikea. Olen aina siellä missä on fuksejakin, ja järjestäisin innolla erilaisia tapahtumia heille. Kaiken hauskan lisäksi hommaa ja vastuuta on paljon, ja fuksien (eteenkin tämän syksyisten) vauhdissa pysyminen vaatii aikaa, mutta tiedän, että minä olisin vallan mainio valinta tähän pestiin !


Joonas Pekkonen, Puheenjohtajatyrkkytapansutjasunperheen

Hei,

Olen Joonas Pekkonen ja haen Hiukkasen puheenjohtaksi. Minut tunnetaan myös lempinimellä Jönsse ja opiskelen nyt 4. vuotta. Olen ollut mukana hallitustoiminnassa nakkifuksina 2013, juhlavuositoimarina 2014 ja excursiovastaavana ja varapuheenjohtajana 2015. Näissä tehtävissä minulle on kertynyt hyvin kokemusta hallitustoiminnasta ja tiedän miten ryhmä toimii ja miten sitä johdetaan. Tulen todella hyvin toimeen ihmisten kanssa ja olen avoin mielipiteille, vaikka ne poikkeaisivat omistani. Minulla ei ole tapana holhota ihmisiä. Annan vastuun oikealle ihmiselle ja vapaat kädet toteuttaa tehtävä omalla tavalla. En kuitenkaan jätä ketään oman onnensa nojaan, vaan apua saa aina tarvittaessa. Minulla on intohimoa hoitaa tämä pesti parhaalla mahdollisella tavalla, otan kaikki hallituksessa toimivat ihmiset huomioon ja luotan heihin kaikissa tilanteissa.


JupeliLauri Pitkäjärvi, Isäntätyrkky

Moi!

Olen Lauri Pitkäjärvi, irkissä Jupeli. Olen kuudennen vuoden hiukkanen ja pyrin Hiukkasen isännäksi.

Aiemmin olen toiminut isäntänä vuosina 2014 ja 2015. Lisäksi olen ollut Hiukkasen ATK-vastaava 2012, 2013 ja 2014. Tarzania olen kuskaillut ensimmäistä kertaa jo fuksivuonna. Osaan ajaa peräkärryn kanssa, vetokoukullinen auto on saatavissa käyttöön ja tiedän mihin suuntaan ruuveja pyöritetään.


Sofia Suomala, TapahtumavastaavatyrkkySofia

Hei! Nimeni on Sofia Suomala ja olen kolmannen vuoden Hiukkanen. Vuonna 2016 haluaisin toimia Hiukkasen hallituksessa tapahtumavastaavana.

Tampereelle muutin kolme vuotta sitten Kokkolasta ja siitä lähtien olen nauttinut täysillä teekkarielämästä. Pidän kyykästä, hyvistä kirjoista ja rullaluistelusta. Lisäksi tykkään järjestää illanviettoja kavereilleni ja leipoa ja laittaa ruokaa heitä varten.

Mutta mistä nautin eniten teekkarielämässä ja mikä on hauskempaa kuin mikään järkevä harrastus? Sitsit! Ja kuinka voisin järjestää jotain suurempaa, hienompaa ja parempaa kuin kyykkyviininmaistajaiset hervantalaisessa kaksiossa ja saada paikalle vielä enemmän mahtavia tyyppejä pitämään hauskaa yhdessä? Olemalla Hiukkasen tapahtumavastaava!

Minusta kaikista hauskimpia ja tunnelmaltaan parhaita tapahtumia ovat sitsit ja siksi haluaisin päästä suunnittelemaan ja järjestämään niitä. Vuonna 2015 toimin Hiukkasen hallituksessa emäntänä, ja tämä tehtävä on antanut minulle jo jonkin verran kokemusta tapahtumien järjestämisestä.

Minusta tulisi hyvä tapahtumavastaava, sillä olen aidosti kiinnostunut tehtävästä ja minulla riittää innokkuutta hoitaa siihen liittyviä asioita ja kehitellä ideoita, tietenkin hoitaen tehtäväni vastuullisesti. Olen valmis työskentelemään ahkerasti ja kuuntelemaan teidän toiveitanne, jotta Hiukkanen voisi jatkossakin järjestää jäsenistölleen mahtavia tapahtumia.

Jos haluat kysyä minulta jotain tähän aiheeseen liittyen, voit laittaa viestiä osoitteeseen sofia.suomala@student.tut.fi tai ottaa yhteyttä esimerkiksi Facebookin kautta.


Joonas SaloJoonas Salo, Fuksivastaavatyrkky/Sihteerityrkky

Hejsan vaan kaikille! Minun nimeni on Joonas Salo ja olen kolmannen vuoden matematiikan opiskelija täällä Hiukkasella, ja aion mitä luultavimmin valmistua opettajaksi.

Aion hakea hallituspesteistä sihteerin ja fuksivastaavan hommiin, koska ne ovat juuri tällä hetkellä suuremman vastuun hommia joihin minulla olisi kiinnostusta. Haen sihteeriksi, koska kirjoitustaidoiltani koen olevani tarpeeksi hyvä, ellei jopa erittäin pätevä (ja tiedän myös miten “aurinkokuivattu tomaatti -kermaviilikastike” kirjoitetaan). Haen myös fuksivastaavaksi, koska vuosi sitten olin tutorina ja minulle jäi tunne, että voisi ottaa enemmänkin vastuuta näistä asioista. Lisäksi olin myös syksyn kv-tutorina joten minulla on myös kokemusta kv-piireistä.

Lisäksi olen suurimmaksi osaksi tavoitettavissa kiltahuoneelta ja kykenen sairastumisia lukuunottamatta huolehtimaan ja pitämään fukseja silmällä aina.


Jaakko Pihlajasalo, FuksivastaavatyrkkyJaakko

Hei,

Olen Jaakko Pihlajasalo ja opiskelen Hiukkasella kolmatta vuotta. Minulla on kiinnostusta sekä halua olla Hiukkasen fuksivastaava vuosimallia 2016-2017.

Aktiivisena kiltamme jäsenenä minuun törmää kiltahuoneessa ja kiltamme tapahtumissa. Olen helposti lähestyttävä, kanssani on helppo tulla toimeen ja apua pyydettäessä autan mielelläni.

Lähes vuoden verran olen toiminut isännän apuna, mistä olenkin saanut tärkeää kokemusta hallituksen toiminnasta. Lisäksi olen ehtinyt toimia tutorina tämän syksyn.

Kolmatta vuotta Hiukkasella opiskelevana pystyn auttamaan nykyisiä ja tulevia fukseja opintoihin, teekkarielämään sekä yliopistoomme liittyvissä kysymyksissä. Fuksit käyvät nykyistä opintosuunnitelmaa, jota itsekin olen käynyt omasta fuksivuodestani lähtien, joten opintosuunnitelma on minulle tuttu.

Fuksivastaavana pitäisin huolta kiltamme fuksitoiminnasta sekä nykyisten ja tulevien fuksien hyvinvoinnista ja koskeenpääsystä. Lisäksi haluan varmistaa, että fuksit muistavat pitää hauskaa ainoana fuksivuotenaan!


tyrkky-InkaInka Ruoste, Fuksivastaavatyrkky

Heippahei

Nimeni on Inka Ruoste ja opiskelen täällä nyt toista vuotta. Tänä vuonna olen toiminut hallituksessamme rahastonhoitajana ja ennen sitä nakkifuksina. Tällä hetkellä toimin myös tutorina nykyisille fukseillemme.

Kiinnostukseni tähän nyt hakemaani pestiin on herännyt jo yli vuosi sitten. Päätin jo orientaatioviikkomme aikana, että haluan joskus olla Annan ja Oulan kaltainen fuksitoiminnan vastuuihminen. Nyt reilu vuoden jälkeen ja etenkin tutorina toimimisen seurauksena olen entistäkin vakuuttuneempi halustani fuksivastaavaksi.

Kuten varmasti muutkin tähän pestiin hakijat, olen ulospäinsuuntautunut ja tulen toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Olen myös melko järjestelmällinen ja tykkään organisoida kaikennäköistä toimintaa. Tapahtumien järjestämiseen löytyy innon lisäksi myös kokemusta.Olisi kiva myös keksiä jotain täysin uusia tapahtumia fukseille. Lisäksi viime vuodesta paljonkin oppineena tykkään nykyisin huomattavasti enemmän olla se joka huolehtii muista, eikä toisinpäin.

Kirjoittaminen ei ole vahvuuteni, joten tämä riittäköön. Tulkaa juttelemaan ennen yleiskokousta ja kyselkää kysymyksiä viimeistään siellä.


Joni Heikkilä, XQ-vastaavatyrkkyjoni

Heissulivei!

Meikä on Joni Heikkilä, 23-vuotias Hiukkasen kolmannen vuoden opiskelija. Koska hallitustoiminta on hauskaa, haen seuraavaksi Hiukkasen XQ-vastaavaksi.Viime vuoden toimin fuksivastaavana, joten hallitustoiminta ei ole minulle uutta.

Juuri XQ vastaavaksi haen, sillä ne ovat olleet jo minun fuksivuodesta asti lähellä sydäntäni, ja haluan antaa oman panokseni Hiukkasen XQ-kulttuurille. Erityisen mullistavia uusia ideoita minulla ei ole XQ varten, minusta Hiukkasella XQ:t ovat hyvällä mallilla. Ainoastaan fuksiXQ:ssa olisi parannettavaa (bussi käyttöön, mahdollisesti pidemmälle kuin ihan Tampereen lähiympäristöön). Myös siisti XQ voisi olla hyvä, jos vain löytyy halukkaita tällaiselle reissulle olisi. Ideoita saa ja pitää antaa.

Kohteita en ole vielä erityisemmin miettinyt, kevään kohdalla olen pyöritellyt mielessä Poria ja rankkalla olisi kiva käydä tutkimassa Etelä-Helsingin ihmeellistä maailmaa.  Näitäkin saa minulle ehdottaa.

Ps. Tulipas geneerinen ja tylsä tyrkkymaili, lupaan että XQ:ni eivät ole yhtä tylsiä! Oisi vaan pitänyt tyytyä tähän rankalla kirjoittamaani versioon

”Heissulivei!

Olen Joni Heikkilä ja olen kolmannen vuoden hiukkanen ja kirjoitan tätä rankka-X”

Loput asiasta katosi (pahalta haisevaan) Ouluun, joka pilasi tyrkkymailinikin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *