Maailman ympäri (tai Jyväskylään) kahdeksassa tunnissa

Tämän vuoden kevätexcun suuntana oli Jyväskylä (Pirkanmaa). Excukohteina olivat Puolustusvoimien tutkimuslaitos Ylöjärvellä, Vesilahden ja Lempäälän kunnaneläinlääkärin vastaanotto, Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskus ja Jyväskylän yliopisto. Exculla oli yhteensä 29 osallistujaa ja bussiamme kuljetti tuttu ja luotettava Hene.

Ensimmäisenä suuntasimme Ylöjärvelle, jossa vanha Hiukkanen Tomi Parviainen esitteli meille Puolustusvoimien tekemää tutkimusta. Aamun ensimmäisen kohteen jälkeen ei ollut täyttä selvyyttä seuraavasta määränpäästä, mutta muutaman puhelinsoiton ja pienen suunnittelun jälkeen lähdimme Ylöjärveltä kohti Vesilahtea. Vesilahdessa vierailimme eläinlääkärissä ja todella hämmentävässä puutarhassa, joka oli kuin suoraan pienten lasten painajaisista. Onneksi olimme liikenteessä päivällä. Kävimme myös Kimmon (nimi muutettu) kotona!

KevätXQ1
Kimmon (nimi muutettu) takapihan taidetta

Vesilahdesta suuntasimme Tarastenjärvelle, jossa meitä kierrätettiin bussissa ympäri jätteenkäsittelykeskusta. Tarastenjärven vierailun kohokohta oli ehdottomasti se, kun pääsimme punnitsemaan excursiomme, joka painoi 15 920 kilogrammaa. Tarastenjärveltä lähdimme suuntaamaan kohti virallista kohdettamme, eli Jyväskylää. Excursiota oli kulunut noin kahdeksan tuntia, kun pääsimme vihdoin poistumaan Pirkanmaalta.

Jyväskylässä oli varattu vajaa kaksi tuntia keskustassa palloiluun. Ihmiset kävivät vapaasti syömässä ja täyttämässä virvokevarastojaan. Osa löysi myös vaaligalleriasta tutun kuuluisuuden Mikko Merikiven esittelemässä ajatuksiaan ja poliittisia kantojaan keskustan kävelykadulta. Keskustasta lähdettyämme käväisimme yliopistolla poimimme mukaan neljä Ynnäläistä opiskelijaa ja suuntasimme kohti Riihivuoren laskettelukeskusta.

Excursiollamme oli hieman tavallisesta poikkeava majoitus, sillä yövyimme kahdessa hirsimökissä Riihivuoressa. Mökit olivat hyvin varusteltuja ja aika meni mukavasti seurapelejä pelaten, saunoen ja illasta nauttien. Pari paikallista opiskelijaa saapui paikalle vielä omalla autolla myöhemmin illalla ja meillä oli yhteensä kuusi Ynnäläistä vierasta.

 

Kevät XQ 198
Uskoisitko, että tämä taulu ei ole teekkarien suttaama..?

Aamulla koitti mökkien siivous, joka hieman venähti ja tämän takia myöhästyimme aamun kohteesta akateemisen vartin verran. Ensi kerralla pitää muistaa, että on kiire™. Jyväskylän yliopistolla meille oli järjestetty monipuolinen ja tiivis esittely. Ensimmäisenä meille kerrottiin matematiikan ja tilastotieteiden tutkimuksesta. Tämän jälkeen porukka jaettiin kahtia ja meille esiteltiin Nanoscience centerin tutkimusta ja fysiikan laitoksen hiukkaskiihdytinlaboratoriota. Esittelyissä kuultiin muun muassa: ”Mitä mittailet tässä?” ”No nää on näitä hiilinanoputkia mitä me aina mitataan…” Esittelyjen jälkeen kävimme vielä yhdessä syömässä yliopiston ruokalassa, jonka jälkeen suuntasimme kohti Hervantaa. Kotimatkalla kuulimme myös Juusolta loistavan tarinan siitä, mitä voi tapahtua ammattikorkeakoulun opiskelijaporukan mökkiviikonloppuna saunassa.

KevätXQ2
Porukka valmiina kotimatkalle

Kevätexcu alkoi hieman epävarmasti ja sisälsi hieman erikoisia käänteitä, mutta lopputulos oli kuitenkin hyvä ja kaikilla oli hauskaa. Ehkä randomein excu hetkeen.

Joonas ”Jönsse” Pekkonen
Excursiovastaava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *