Pääkirjoitus 2/2015: Viimeinen pääkirjoitukseni…

Kaksi vuotta päätoimittajana on kohta takana ja Liaani on muuttunut. Toimitus on vaihtunut, taittaja puuttuu (edelleen) ja netti-Liaani on päässyt valloilleen. Mitä tulevaisuudessa tapahtuu, riippuu uudesta päätoimittajasta ja toimituksesta, mutta kiitos näistä kahdesta vuodesta kuuluu vanhoille toimittajille. Ilman teitä ei olisi lehteä!

Viimeiset kaksi vuotta lehteä luotsanneena olen nähnyt vanhojen toimittajien siirtyvän muihin hommiin, uusien innokkaiden liittyvän porukkaan ja hetkeksi kadotettujen motivaatioiden palaavan takaisin. Olen viimeisen kahden vuoden ajan pyrkinyt pitämään korrektin linjan, ilmeisesti hieman liiankin, mutta onneksi silloin tällöin joku muistuttaa, että pidetäänpäs välillä vähän hauskaa.

Olen viime aikoina kuullut useammankin kerran sanottavan, että ”en mä kirjota juttua, ku ei sitä kuitenkaa haluta julkasta, ei se varmaan sovi Liaanin imagoon”. Omien muistikuvieni mukaan, ja muu toimitus voi vaikka kommentteihin korjata, yhtäkään Liaanin taittoon saapunutta juttua ei ole jätetty julkaisematta. Sanavapaus on tärkeä asia ja se on yritetty pitää mielessä. Haluan myös sanoa, että vaikka olen saattanut ääneen kritisoida eräitä kollegoitani toisessa killassa, nostan fiktiivistä hattuani sille, että he uskaltavat toteuttaa omia ideoitaan. Tosin meille kaikille tekee hyvää välillä ottaa pää pois perseestä ja miettiä hetken ennen kuin tekee jotain.

Liaani ei välttämättä pärjää näkyvyydessään muutamille hieman ”äänekkäämmille” kiltalehdille kampuksellamme, mutta itselleni se on ollut aina tärkeä osa Hiukkasen toimintaa. Liaani antaa kaikille hiukkasmielisille (ja välillä muillekin) mahdollisuuden kirjoittaa juttuja, ideoida lehden ilmettä ja olla oma itsensä. Vastuu on aina kuitenkin ollut päätoimittajalla ja hallituksella, minkä seurauksena osaa teksteistä on saatettu sensuroida. Nyt kuitenkin Liaani ottaa jatkossa itse vastuun omista teoistaan ja yleiskokouksessa valittu killan toimihenkilö, eli uusi päätoimittajamme, saa vapaat kädet toteuttaa omiaan ja toimituksen ideoita erillään hallituksesta. Onnea uudelle päätoimittajalle, muistakaa välillä myös pitää hauskaa!

Kiitos ja anteeksi!

Tiia Virtanen
Liaanin päätoimittaja 2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *