Edunvalvonnallinen case

Tapahtumien ja muiden näkyvämpien asioiden ohella killan hallitus tekee myös suuren määrän edunvalvonnallista näkymätöntä työtä, mikä jää usein pimentoon. Näissäkin toimissa tehtävät asiat ovat kuitenkin sellaisia, jotka voivat vaikuttaa kaikkiin opiskelijoihin jossain vaiheessa, joten niistä tietäminen on ihan plussaa. Tässä jutussa esitellään muutama edunvalvonta-case, missä hallituksen porukkaa on ollut mukana. Tiedättepähän ainakin, mihin kaikkeen täälläkin voi olla vaikuttamassa.

Tampere3-yliopiston sääntöluonnosten kommenttikierrokset

Uuden yliopiston johtosääntöluonnos julkaistiin kommentointia varten tammikuun lopussa. Aikaa kommenttikierrokselle oli todella vähän, mutta ylioppilaskunta onnistui kiltojen omien kommentointien auttamana saamaan ulos hyvän ja perustellun kommentin. Hiukkasen hallitus otti kommenttikierroksella kantaa erityisesti opiskelijaedustuksiin erilaisissa päättävissä elimissä. Kommentissamme myös kiiteltiin erityisesti sitä, että yhden seitsemästä tiedekunnasta nimessä oli sekä tekniikka että luonnontieteet.

Myös teekkarikulttuurin säilymistä ylläpitävän teekkariyhdistyksen perustamiseen liittyen on kommentoitu. Uuden yliopiston tutkintosääntö on julkaistu myöskin ja siihenkin liittyen Hiukkasen hallitus tulee olemaan mukana vaikuttamassa.

Enkkukandien kerhoutumisen edesauttaminen

Hiukkasen ja Titen alla alkaneen englanninkielisen Science & Engineering -kandiohjelman opiskelijat ovat saaneet apua killalta oman kerhon perustamisessa. Hallitukseen on valittu erillinen enkkukandivastaava ja kerhoutumiseen on valittu erillinen core-tiimi, joka on auttanut muun muassa sääntöjen luomisessa. Oma kerho helpottaa englanninkielisen kandiohjelman opiskelijoiden omien tapahtumien ja perinteiden luomisessa.

Opetusnäytteiden arviointia yliopiston henkilöstön rekryprosessissa

Kun yliopistoon rekrytoidaan opetushenkilöstöä, kuuluu osana rekrytointia antaa näyte omasta osaamisestaan ja opetuksestaan. Tässä tapauksessa rekrytoitiin Aerosolifysiikan laboratorion Tenure track-virkaan henkilöä ja Hiukkasen hallituksesta oli jokaisen henkilön esiintymisessä paikalla ihminen, jonka roolina oli tarjota opiskelijan näkökulma henkilön opetusosaamisen arviointiin.

Näiden lisäksi takana on myös lähestulkoon ylinumeroituva määrä workshopeja ja kokouksia, joissa ollaan möhisty mm. kehitysideoita uuden ylioppilaskunnan toimintaan. Kaikenlaista mukavaa on myös vielä tiedossakin, sillä mm. Tampere3 ja teekkariyhdistys eivät ole vielä lähellekään valmiita. Hallituksen porukka on kuitenkin kyllästänyt suolinukkansa kokousten laihalla Kulta Katriinalla ja Jaffa-kekseillä, joten olemme valmiina haasteisiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *