Halo?! T. potentiaaliset hallituslaiset vuosimallia 2019

Vuoden 2018 loppu alkaa häämöttämään, ja vuoden vaihtuessa nykyinen hallitus väistyy uuden hallituksen tieltä. Tämä hypoteettinen uusi hallitus valitaankin ti 13.11. Hiukkasen syysyleiskokouksessa äänestämällä. Tätä varten Liaanin toimitus antaa vuosittain hallituspesteistä kiinnostuneille ihmisille tilaisuuden esitellä ja mainostaa itseään tulevaa kokousta varten. Vaikka et tänne lähettänytkään ehdokastekstiä, mikään ei estä juuri Sinua asettumasta ehdolle yleiskokouksessa esitettäviin pesteihin.

 

Aapo Honkakunnas, puheenjohtajaehdokas

Moikka!

Kuvaaja: Helmi Hytti / helmihytti.kuvat.fi

Olen Aapo Honkakunnas, neljännen vuoden hiukkanen ja luen pääaineenani matematiikkaa. Olen pitkän linjan hiukkasaktiivi, jolla on vahva kokemus järjestötoiminnan eri nyansseista aina kovasta koulutuspolitiikasta tapahtumatoiminnan hassutteluihin. Tähän taustaan pohjautuen, tahtoisin olla vuonna 2019 Hiukkasen puheenjohtaja.

Puheenjohtaja on pesti, joka on ollut mielessäni jo pitkän aikaa. Jo fuksina tuli vitsailtua aiheesta ja pikkuhiljaa vuosien varrella puheenjohtajana toimiminen alkoi näyttää kiinnostavammalta ja houkuttelevammalta. Toisena hallitusvuotenani pääsin seuraamaan killan johtamista läheltä toimiessani varapuheenjohtajana ja viime vuonna hainkin jo puheenjohtajaksi. Nyt teen Paavo Väyryset ja olen jälleen täällä. Tänä vuonna tyrkyksi lähteminen oli pitkän pohdinnan lopputulos, mikä kertoo siitä, että koen olevani valmis puheenjohtajavuoden haasteisiin.

Tulevana vuonna ehdottomasti tärkeimpiä teemoja tulevat olemaan Hiukkasen 30v-juhlavuosi sekä Tampere3 ja molemmat tulevat vaatimaan juhlavuositiimin ja opintovastaavan lisäksi panosta myös muilta killan sektoreilta. Olen ollut tänä vuonna Teekkarijaostossa järjestämässä TTYY:n viimeistä juhlavuosiviikkoa ja samalla päässyt seuraamaan sitä, miten tämän kokoluokan projektia kannattaa johtaa ja aikatauluttaa. Uskoisin taustani tapahtumavastaavana sekä Teekkarijaostossa antavan minulle hyvät lähtökohdat toimia juhlavuoden puheenjohtajana. Vastaavasti kokemukseni opintovastaavana ja TTYY:n sekä TREY:n edustajistossa takaavat hyvät pohjatiedot sekä verkostot killan ohjaamiseksi T3:n uhissa sekä mahdollisuuksissa. Kuluneiden vuosien aikana olen päässyt myös toimimaan usean eri puheenjohtajan alaisuudessa ja saanut sitä kautta imettyä oppia omaan toimintaani.

Olisin oikea henkilö Hiukkasen puheenjohtajaksi sekä tietotaitoni että persoonani puolesta. Motivaationi pestiin on kova ja olen jo nyt innoissani ajatuksesta, jossa minut valittaisiin. Olen ihmisenä sellainen, joka tulee ihan aidosti kenen kanssa tahansa toimeen ja lisäksi olen huomannut pystyväni luomaan ympärilleni positiivista ilmapiiriä. Suhtaudun ihmisiin ihmisinä ja asioihin asioina, ja osaan toimia myös paineen alla. Pinnani on pitkä ja yleensä onnistun löytämään asiasta kuin asiasta jonkinlaisen positiivisen puolen. Toivoisin, että hallituksessani jokainen tuntee kuuluvansa yhteisöön ja saa toteuttaa itseään vapaasti. Kiltatoiminta on tärkeää harjoittelua tulevaisuuden varalle ja siinä kannattaa mieluummin kokeilla jotain uutta kuin tyytyä turvalliseen ratkaisuun. Opnan hallituksessa asialliset hommat hoidetaan ja muuten ollaan kuin Ellun kanat.

Ottakaa ihmeessä yhteyttä, jos joku asia askarruttaa!

aapo.honkakunnas@student.tut.fi
tg: @Opnakunnas

Hi everyone!

I’m Aapo Honkakunnas, a fourth year student who aspires to become the chairperson of Hiukkanen. During these years, I have been a board member of Hiukkanen doing lots of different stuff and therefore I feel that I’ve got quite a good picture of our guild. I’ve been organizing sitsis and parties, and on the other hand during this year I’ve focused mostly on supervising of our interests. The most important projects for the next year are our 30th anniversary celebrations and the beginning of the new Tampere University. Due to my experience in both fields, I think that I’m capable of leading our guild in these fields.

Being a chairperson has been a longstanding thought for me. I’ve talked about it since my first year here and I’ve tried to prepare myself for it while doing other chores for our guild and other entities. I feel ready to experience the ups and downs of the year as a chairperson. I feel already excited about the bare idea about being possibly chosen.

I also think that as a person I’m very suitable for being a chairman. It’s easy for me to get along with everyone and I’m also able to create a positive atmosphere around me. I try to see positives in everything and not take anything too personally. If I were to become a chairperson, I’d try to take these personal strengths with me and create a functional and happy atmosphere within the board. In my board things are done properly, but perhaps not too seriously.

Please feel free to contact, if you have any questions!

aapo.honkakunnas@student.tut.fi
tg: @Opnakunnas

 

Veikka Nikander, fuksivastaavaehdokas

Moi! Mä oon Veikka Nikander, olen tokan vuoden fysiikan opiskelija ja haen Hiukkasen fuksivastaavaksi.

Aikaisempaa hallituskokemusta minulta ei vielä löydy, mutta sitä suuremmalla innolla tähän pestiin haenkin! Toimin tällä hetkellä tutorina ja uuden ylioppilaskunnan edaattorina, joista molemmista tehtävistä olen saanut monia hyviä eväitä pestiä varten.

Tulen ihmisten kanssa toimeen todella hyvin ja viihdyn usein iltaisin kaiken näköisissä tapahtumissa, jonka vuoksi uskonkin fuksivastaavan nakin sopivan suuhuni vallan mainiosti! Fuksivastaavana hoitaisin ns. pakolliset hommat kunnialla ja viettäisin myös paljon aikaa fuksien kanssa niin tapahtumissa, kuin niiden ulkopuolellakin. Vaikka jokseenkin kiireinen syksy itsellä takana, niin pestin saadessani asettuu se ykkösprioriteetikseni.

Jos joku haluaa kysyä mun toteemieläintä, lempi stikkeriä tai jotain muuta tärkeää nii yhteyden saa telegramissa nikillä @Veikka_Nikander.

 

Jussi Hänninen, fuksivastaavaehdokas

Hei olen Jussi Hänninen ja opiskelen nyt neljättä vuotta Hiukkasella pääaineena kemiaa. Haen fuksivastaavan pestiin.

Olen rempseä ja urrrheilullinen nuori mies maalta. Tykkään, että kaikki ympärilläni viihtyvät ja tuntevat itsensä tervetulleiksi. Minut löytää usein kiltahuoneelta kahvia juomasta ja samalla jotain puuhailemassa. Osallistun paljon killan tapahtumiin, sekä muihin hauskoihin teekkari- ja opiskeluhenkisiin tapahtumiin. Lisäksi käytän aikaani kitaran soittamiseen vaihtelevissa kokoonpanoissa. Aikaisemmin hallituksessa olen toiminut yritysvastaavana.

Fuksivastaavaksi haen, koska minulla olisi paljon annettavaa pestille. Haluan, että fuksit pääsevät uudessa yliopistossa tutustumaan kaikkiin Tampereen opiskelijoihin teekkarikulttuuria unohtamatta. Tamperelaisesta teekkarikulttuurista olen oppinut ja nähnyt paljon TTY-vuosieni aikana ja sitä kaikkea tietoa haluaisin jakaa fukseille heidän matkallaan teekkareiksi. Sitoudun asioihin sopivalla vakavuudella ja hoidan hommat päätyyn saakka!

 

Severi Kosonen, rahastonhoitajaehdokas

Moro!

Oon Severi Kosonen tai välillä Seppona tunnettu 2 vsk. hiukkasdude. Pääaineena matikka ja kulkuvälineenä ratikka (no ei ehkä ihan vielä). Tykkään pelata shakkia ja harrastan musiikkia sekä kuuntelijana että tuottajana ja soittajana. Oon suhteellisen aktiivinen opiskelijatapahtumien kävijä, mutta erityisesti oon kiinnostunut hallituksen menoista. Siksipä olen hakemassa vuoden 2019 hallitukseen rahastonhoitajan pestiin. Toimin tämän vuoden rahiksen apuna, joten olen jokseenkin kokenut homman paineet ja vastuut jo. Oon myös vieläkin aidosti kiinnostunut taloudenhoidosta, joten siks olisin paras ehdokas tähän pestiin. Nähdään syysyleiskokouksessa!

 

Sanni Pajunen, sihteeriehdokas

Heips! Olen Sanni ja Hiukkasen tämän vuoden fuksi. Synnyin vuonna 1996 Ruokolahdella, Etelä-Karjalassa, mutta olen jo kuusi (6) vuotta vaikuttanut Tampereella.

Lähdin heti syksystä mukaan hallitustoimintaan nakkifuksina, ja kokemuksen perusteella haluaisin ehdottomasti jatkaa hallitusjuttujen parissa. Tässä syksyn mittaan tutustuin eri pesteihin ja huomasin, että sihteerin homma kuulostaa juuri täydelliseltä minulle.

Minut kannattaisi valita sihteeriksi ensi vuoden hallitukseen, sillä minulta löytyy paloa asiakirjoihin ja näppäimistötatsini on vallan kiitettävä. Puheenparteni on Karjalaisen nopea ja kirjoittamiseni lähes yhtä vikkelää, mutta todennäköisesti virheettömämpää. Aiempaa kokemustakin löytyy lukiosta abitoimikunnan sihteerinä ja jostain kumman syystä nautin dokumentoinnista. Ehkä se johtuu siitä että tykkään olla selvillä asioista ja pitää huolen että muutkin pysyvät kartalla missä mennään. Olen varma että tulen loistavasti toimeen muun hallituksen kanssa, jos minut valitaan hallitukseen!

Hallitustyrkkyilyn ja kiltahuoneella hengailun lisäksi olen teekkarikuorossa, soitin fuksibändissä, tykkään taitoluistelusta ja animesta, sekä olen myös vetämässä tämän vuoden haalaritiimiä.

 

Milka Salo, emäntäehdokas

Moikka!

Olen Milka Salo, toisen vuoden hiukkanen ja kemian pääaineopiskelija. Olen alun perin kotoisin maalaiskylästä, Rauman ja Porin väliltä, mutta (joidenkin mielestä onneksi) jo kadottanut osan kauniista Porin murteesta.

Isona minusta tulee toivottavasti kemian ja matematiikan opettaja, mutta ennen tätä haluaisin vielä lisää täytettä opiskelijaelämääni. Haluan myös korjata viime vuoden fuksivirheeni ja siksi tänä vuonna hakea hallitukseemme emännän paikalle.

Luonteeltani sanoisin olevani huomaavainen ja helposti lähestyttävä. Emännäksi sopisin hyvin, koska olen järjestelmällinen ja vien aloitetut asiat päätökseen. Myös vapaa-ajallani mielipuuhaani on kavereideni kestitseminen.

Vaikka en aiemmin ole hallituksessa ollutkaan on kiinnostus hallitustoimintaa kohtaa suuri ja noussut erityisesti tänä vuonna tutorina olemisen myötä.

 

Leevi Kallioniemi, XQ-vastaavaehdokas

Moi, olen Leevi ja olen kolmannen vuoden Hiukkanen. Pääaineena luen fysiikkaa ja sivuaineena materiaalitekniikkaa. Vapaa-ajalla soitan hyvässä ja mainettakin niittäneessä bilebändi TLDP:ssä, sekä välillä minut saattaa löytää myös Hiukkasen kiltahuoneelta viettämästä aikaa.

Aion hakea tulevassa yleiskokouksessa excuvastaavaksi. Olen ollut hallituksessa excutoimarina ja ulkosuhdevastaavana kuluvana vuonna, joten minulla on jo jonkin verran kokemusta hommasta. Uskon, että vuoden aikana excuvastaava Teemu Lepistöltä oppimistani tiedoista ja taidoista olisi suuri apu ensi vuoden excujen järjestämisessä. Excursiot ovat myös mielestäni yksiä parhaita Hiukkasen järjestämiä tapahtumia. Olen tähän mennessä käynyt niistä jokaisella yliopistourani aikana, ja istun myös tätä kirjoittaessani excubussissa.

Hiukkasen excutoimintaa on viime vuosina tiivistetty yritysyhteistyön kanssa, ja olen valmis viemään tätä kehitystä eteenpäin. Koska olen jo ollut vuoden ajan excutiimissä mukana, minun valintani toisi myös hyvää jatkuvuutta excujen järjestämiseen. Jos heräsi jotain kysyttävää, minulle voi tulla juttelemaan tai vaikka kysyä telegramissa.

 

Anna Jokiniemi, tapahtumavastaavaehdokas

Heipsan!!

Olen Anna Jokiniemi! Opiskelen toista vuotta fysiikkaa Hiukkasella ja olen toiminut nyt puoli vuotta toisena tapahtumatoimarina. Olisin kiinnostunut nyt upgrademaan hommaa ja haen tapahtumavastaavan pestiä.

Toimarikautenani olemme kerenneet järjestämään monenlaista tapahtumaa. Kokemusta on laaja-alaisesti kaikenlaisista hanttihommista. Olen käynyt tapahtumissa paljon ja niistä olen kerännyt ideoita mitä kaikkea hauskaa voisin järjestää. Nakkeillessa olen myös oppinut mitä asioita käytännössä tulee ottaa huomioon. Lisäksi olen helposti lähestyttävä ja uskon, että saisin kerättyä jäsenistöltä toiveita tapahtumista.

Vastaavana toimiessa vastuu olisi suuri, mutta uskon, että hallituksessa ei ketään yksin jätetä, (Iiris jo lupasi, että toimii senseinäni, jos hommaa pääsen) ja tulisin selviämään kunnialla.

 

Roosa Hytönen, opintovastaavaehdokas

Moikka!

Mun nimi on Roosa Hytönen ja opiskelen neljättä vuotta Hiukkasella pääaineenani fysiikka. Olen viimeisten kahden opiskeluvuoteni aikana hakeutunut yhä aktiivisemmaksi kiltamme jäseneksi ja toiminut hallituksessa toimarina nyt vuoden. Tämän vuoden aikana pääsin näkemään hallitustoimintaa sen verran, että aloin kaipaamaan jonkinlaista vastuullisempaa hommaa, joka olisi myös luonteeltaan melko erilainen kuin nykyinen pestini. Siksi haen tänä syksynä kiltamme opintovastaavaksi.

Olisin loistava vaihtoehto opintovastaavaksi, sillä minulla on opintovuosia jo useampi takana, ja vaikka silti en kaikkea yliopiston toiminnasta tiedäkään, niin tahdon sitä ainakin päästä näkemään. Koen myös olevani vastuuntuntoinen ja järjestelmällinen, joten uskoisin pärjääväni tavoittelemassani pestissä paremmin kuin hyvin. Tulen toimeen kaikkien kanssa ja olen aina lähestyttävä ja mukava toisille, ja siksi soveltuisinkin edustamaan kiltaamme erinäisissä toimielinten tapaamisissa. Olen myös reipas ja oma-aloitteinen, vaikka hetki aina kestääkin lähteä ääneen uudessa porukassa.😊

 

Martti Leino, yritysvastaavaehdokas

Hellou!

Olen Martti, Hiukkasen virkaa tekevä yritystoimari ja kolmannen vuoden fysiikan opiskelija. Jonkut kutsuu myös Käsi-Masaksi (kirjoitusmuoto vielä vakiintumaton). Vuoden toimaripestin jälkeen koen, että nyt on aika pyrkiä ottamaan seuraava askel kohti vastuullisempia tehtäviä. Haenkin tänä vuonna kiltamme yritysvastaavaksi. Toimarin hommissa vietetty vuosi on toiminut erinomaisena valmennuksena vastaavan pestiä varten.

Hiukkasen yritysyhteistyökuviot ovat viime vuosina laajentuneet ja kehittyneet huomattavasti edellisten yritysvastaavien ja tiimiläisten työn tuloksena. Näistä esimerkkeinä mainittakoon RekryLAB-messut, sähköposteihinne kilahtelevat työpaikkailmoitukset sekä excursiotoiminta. Haluan edelleen kehittää toimintaa ja huolehtia siitä, että aikaisempina vuosina tehty kova työ ei valu hukkaan. Suurimpana tavoitteena ensi vuodelle minulla on saada luotua pitkäaikaisempia yhteistyösuhteita yritysten kanssa. Tätä kautta esimerkiksi yrityssektorin tapahtumia on helpompi kehittää entistä paremmiksi sekä Hiukkasen jäsenistön että yritysten kannalta.

 

Vaikka tämän listauksen pointtina oli esitellä varsinaisen hallituksen hommista kiinnostuneet henkilöt, oli toimittajalle eksynyt yksi toimihenkilöhakemus, ja koska olen armollinen jumala, lisäsin kyseisen hakemuksen mukaan

 

Iiris Hyttinen, some- ja tiedotusvastaavaehdokas

Morbs!

Olen Iiris, mutta joku saattaa tuntea Liriksenä. Olen kolmannen vuoden kemisti, josta saattaa tulla tulevaisuudessa opettaja. Olen reipas ja iloinen #finnishgirl, joka vähäisellä vapaa-ajallaan soittaa viulua ja laulaa TLDP:ssä. Olen kiinnostunut toimimaan Hiukkasen hallituksessa vuonna 2019 some- ja tiedotusvastaana. Olisin siihen hommaan epäilemättä aivan jäätävän hyvä valinta. Ja miksikö? Visiota ja intoa löytyy. Fb-tapahtumien kuvaukset ja instapostaukset luonnistuvat, olenhan niitä Hiukkasen tapahtumiin luonnostellut tapahtumavastaavana kuluneen vuoden aikana.

#ChooseMe #PickMe #LoveMe

 

Toimituksen puolesta onnea ehdokkaille,
toivoo Jibben

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *