Hm, tämä on ruoka

reaktorin_auraburgeri

Liaanin kulinaristijaoston arvosteluyksikkö otti hampaisiinsa Reaktorin a’la carte -osaston aurajuustohampurilaisen. Koska ajatus arvostelusta syntyi vasta jälkeenpäin, pääsi kuvituskuvaksi Reaktorin malliannos, joka päälle päin vaikuttaakin oikein pätevältä. Todellisuus ei kuitenkaan aivan vastannut kuvausta.

Rakenne

Burgeri pysyi koossa kohtalaisen hyvin, vaikka ulkonäkö antoikin odottaa sisällön leviävän ympäri lautasta jo ensimmäisestä veitsellä sohaisusta. Kuitenkin aurajuusto oli hampurilaiseen laitettu lähinnä valtavina möykkyinä, joiden pysyminen paikoillaan oli hyvin kyseenalaista.

Maku

Nimen perusteella aurajuustohampurilaisessa voisi olettaa maistavansa aurajuustoa. Hampurilaisen makukokonaisuutta kuitenkin hallitsivat kurpitsapikkelsi ja rosmariini jopa siinä määrin, että pihvin olemassaolo tuppasi välissä unohtumaan. Pihvi kuitenkin muistutti olemassaolostaan koehenkilön haukatessa suuren palan kuivaa jauhelihaa. Kaikesta huolimatta hampurilaisessa oli kuitenkin hyväkin puolensa, nimittäin sämpylä oli suorastaan erinomainen. Tosin jos hampurilaisen kohokohta on sämpylä, jossain on menty pieleen.

Lisukkeet

Ranskalaiset oli aseteltu tarjolle somassa peltimukissa ja niiden päälle oli ripoteltu seesaminsiemeniä. Syytä tälle tuskin tietää kukaan. Ehkä Amicalla on joku halunnut päästä levittämään siemeniä toisten ruokaan. Ranskalaiset itsessään olivat ihan kelpoja, joskin olisivat voineet viettää rasvakeittimessä tovin pidempäänkin. Legendojen mukaan annokseen kuuluisi myös chilimajoneesi, mutta tätä kumpikaan arvostelijoista ei onnistunut paikantamaan. Tästä voi ehkä syyttää vain itseään.

Yhteenveto

Vaikka yhdeksän euron hinta ei hampurilaisateriasta tunnukaan kovin huonolta tarjoukselta, ei Reaktorin aurajuustohampurilainen kuitenkaan yllä tarjoamaan riittävästi vastinetta rahalle, jotta kehtaisimme sitä suositella.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *