Palaa kohteeseen Opintoasiat

Opintoneuvoja ja koulutusasiantuntija

Opintoihisi liittyvissä kysymyksissä ja ongelmakohdissa voit ottaa yhteyttä koulutusasiantuntijaan ja opintoneuvojaan. Teknis-luonnontieteellisen ja matemaattisten aineiden DI-opettajankoulutuksen koulutusasiantuntijana toimii Jenny Vaara ja opintoneuvojana toimii Inka Ruoste.

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto

Inka auttaa mielellään kaikkia teknis-luonnontieteellisen opintosuunnan opiskelijoita opintoihin liittyvissä asioissa oli kyse sitten hopsin tekemisestä, tai esimerkiksi kurssi- tai sivuainevalinnoista. Inkalle voi varata ajan varauskalenterin kautta.

Koulutusasiantuntija Jenny taas esimerkiksi vastaa opintojen alkuvaiheen ohjauskursseista, koordinoi opetussuunnitelmatyötä, vie eteenpäin opiskelijapalautetta ja ohjaa opinnoissa. Jennyn puoleen voit kääntyä, jos sinulla on kysymyksiä vaikkapa tutkinnon rakenteesta tai sisällöstä, siitä mitä voit opiskella vapaasti valittavina opintoina, aiemmin suoritetuista opinnoista tai pohdit tulevaisuuden suunnitelmiasi. Voit myös kysyä Jennylta, jos et tiedä kenen puoleen asiassasi kääntyä.

Ajanvaraus sekä opintoneuvojalle että koulutusasiantuntijalle tehdään yhteisen ajanvarauslinkin kautta.

Aikaa varatessasi valitse oikea henkilö noudattelemalla seuraavaa (varsin karkeaa) jakoa:
Opintoneuvoja (Inka): esimerkiksi HOPSin tekeminen, SISU-ongelmat, opintojen ajoittaminen, pää- ja sivuainevalinnat
Koulutusasiantuntija (Jenny): esimerkiksi opintojen suunnittelu, opintojen hyväksilukeminen, opinto-oikeuksia tai lisäaikaa koskevat kysymykset

Jos et oikein tiedä, kummalle aika kannattaisi varata, ei se haittaa – tee varaus jommallekummalle. Muista kuitenkin aina kirjoittaa ajanvarauksen lisätietoihin, mistä asioista haluaisit tapaamisessa keskustella. Tämän tiedon perusteella voimme tarvittaessa siirtää ohjauksia opintoneuvojan ja koulutusasiantuntijan välillä. Kysymme toki aina ensin sinulta, sopiiko tämä!

Lisäksi voit ottaa yhteyttä teluko.opiskelu.tau(at)tuni.fi tai henkilökohtaisesti:

Koulutusasiantuntija Jenny Vaara
jenny.vaara(at)tuni.fi
Puh: 050 345 7106

Opintoneuvoja Inka Ruoste
inka.ruoste(at)tuni.fi
Puh: 050 330 3095