Hiukkasen toimihenkilöt 2020 esittäytyvät

Alumni- ja perinnevastaava

Alumni- ja perinnevastaavat muodostavat killan selkärangan ja pitävät huolta siitä, että killan toiminta kunnioittaa historiaa ja sen merkkihenkilöitä. Koska mitä me olisimme, jos meillä ei olisi historiaa? Tänä vuonna tätä tärkeää sivistyksen majakkaa ovat vahtineet alumnivastaava Niko ja perinnevastaava Aapo ja heidän tehtäviinsä ovat kuuluneet muun muassa yhteydenpito alumniyhdistykseen sekä merkkiohjesäännön uudistaminen ja kunniatoimikunnan perustaminen. Pestiin hakeutumista voidaan suositella kaikille, mutta hashtagin #ennen oikeassa kohdassa käyttämisen hallitseminen katsotaan eduksi. 

Fuksitoimarit

AYYOOO! 

Tässä esittäytyvät fuksitoimarit Laura ja Moo. Me toimitaan fuksivastaavan oikeana ja vasempana kätenä ja järkkäillään fukseille kaikkea kivaa hiukkasporukalla, sekä kaikille fukseille Fuksineuvoston kanssa. Pestiin kuuluu esimerkiksi fuksisaunojen, fuksisitsien, rastikierrosten ja orientaatioviikon järjestelyjä ja lisäksi paljon fuksien ja tuutorien kaa hengailemista! Meidän pestien toimikausi on wapusta wappuun ja päästään ensi kasteessa hyppäämään fuksien kaa koskeen. Fuksitoimari haku aukeaa vasta keväällä, joten sillon sit hakemusta kehiin, tää on sairaaaan hauska pesti, missä pääsee tutustuun uusiin ihmisiin ja järkkäileen kaikkea hauskaa <3 

TEK-kiltayhdyshenkilö

Tämän vuoden TEK-kiltayhdyshenkilönä on toiminut Roosa. TEK-kiltayhdyshenkilö toimii linkkinä Tekniikan Akateemisten ja killan välillä, ja pestin tärkeimpiin vastuisiin kuuluvat fuksien orientaatioviikon TEK-infojen pitäminen sekä yhteistyön ylläpitäminen TEKin kanssa. TEKille on tärkeää tukea toimintaamme, ja tänä vuonna toimenkuvaan on kuulunutkin pääosin erilaisten tapahtumien sponssihankinnat sähköpostitse.  

Nakkifuksit

Nakkifuksien toimenkuvaan kuuluvat biojätteen sekä tölkkien vienti. Lisäksi syksyn nakkifuksit järjestävät killan pikkujoulusaunan. Nakkifuksin pesti on kuitenkin loppujen lopuksi melko yksinkertainen, joten se on helppo ja hauska tapa tutustua killan hallituksen toimintaan. Ensi keväänä valitaan taas uudet nakkifuksit, joten hoxhox fuksit, hakekaa TEKin!  

Tapahtumatoimarit

Killan tapahtumien taustalla pyörii tapahtumatiimi=tapahtumavastaava ja tapahtumatoimarit. Tapahtumavastaava nakittaa tapahtumatoimarit erilaisiin hommiin, jotta tapahtumien järjestäminen ei kaadu vain yhden henkilön niskaan. Tänä vuonna tapahtumatoimareina toimivat Jenni ja Lauri. Tapahtumatiimin vastuulle kuuluu The Ekojen Bileiden, sitsien, vuosijuhlien ja muiden pienempien tapahtumien järjestäminen. Toimarin pestissä parasta on suunnitella juuri sellaisia tapahtumia kuin itse haluaa ja oppia hyödyllisiä asioita! Toimarina pääsee haastamaan itseään, kehittämään organisointitaitojaan ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Päävastuussa tapahtumista on kuitenkin tapahtumavastaava, joten toimariksi kannattaa hakea matalallla kynnyksellä. 

Excursiotoimari ja ulkosuhdevastaava

Jotta aamulla klo 7:30 voi hypätä bussiin ja ajaa Lappeen rannan saunalle, täytyy ensin keksiä, miksi mennä Lappeen rannalle. Tähän avuksi löytyy excursiovastaava sekä -toimari. He suunnittelevat reissun raamit niin, että se kelpaa niin yrityksille kuin koti- sekä sisarkilloillekin. Excursioilijoille tuttu arvoitus: Mikä kulkee päivällä yrityksiin, illalla saunalle ja yöllä majoitukseen? Excursiobussi!

Ulkosuhdevastaava pitää oman killan sekä sisarkiltojen suhteen sopivana. Esimerkiksi joka vuosi kansan kerääntyessä yhteen kaikille rakkaan mm-kyykän parissa, ulkosuhdevastaava kerää vielä kovien tieteiden käyttäjät (lue luonnontieteiden opiskelijat) saman kentän äärelle ystävyyskyykkään. Kentän äärellä neuvotellaan vastavuoroisista excursioista kiltojen välillä. Tosin unohdetaan vaihtaa osapuolten kesken niin nimet kuin yhteystiedotkin…

Kuvassa excursiotoimari tarkkailee bussista ohimeneviä kiltoja, josko niihin kannattaisi pysähtyä.

KV- ja Enkkukandivastaava

Hiukkasen KV- ja Enkkukandivastaavan pestistä on huolehtinut tänä vuonna Ella. Pestiin on kuulunut mm. kansainvälisten tapahtumien järkkääminen yhdessä TaSciEnin kanssa, kansainvälistymiseen liittyvän infon tarjoaminen opiskelijoille esim. vaihto-infon järkkääminen ja varmistaminen, että killan tiedotus on saatavilla myös englanniksi. Pesti on rento ja hauska ja saa tehdä asioita omien mielenkiintojen mukaan! 

ATK-vastaava

Tänä vuonna ATK-vastaavana on ollut Severi Kosonen. ATK-vastaavan pestiin kuuluu lähinnä sähköpostilistojen ja nettisivujen ylläpito, sekä muut pikkujutut missä saattaa bittejä kulkea. Pestissä voi myös oman kiinnostuksen mukaan tehdä mihin ikinä onnistuu saamaan budjetin hallitukselta. Pieni osaaminen koodaamisesta voi käydä hyödyksi, mutta ei missään nimessä ole vaadittua. Vaikka pesti kuulostaa hankalalta, yksin siinä ei ikinä tarvitse murehtia, joten vaikka 1-vuotias osaisi hoitaa homman.

Yritystoimarit

Hiukkasen massiivisen yrityskontaktiluettelon hallinnassa tarvitaan useampaa käsiparia, ja tänä vuonna Leon apuna on toiminut kaksi yritystoimaria. Homma on yllättävän monipuolista, siihen kuuluu XQ-firmojen valinnat ja järjestelyt niiden kanssa, yhteistyökuvioista neuvottelua eri firmojen kanssa sekä tietysti RekryLabin järjestäminen muiden ainejärjestöjen kautta. Toimarina pääsee toimimaan haluamilleen yrityksille yrityskontaktina ja yhdessä yrityksen kanssa pohtia minkälaista yhteistyö hyödyttäisi molempia. Homma on todella vapaata, ja kaikenlaiset ideat on aina toteutettavissa! 

Rahastonhoitajan apu

Hiukkasen rahistiimin muodostaa hallitukseen kuuluva rahastonhoitaja sekä nyt esiteltävä toimaripesti rahastonhoitajan apu. Tänä vuonna hommaa on hoitanut Kalle. Tehtäviin kuuluu esimerkiksi menojen budjetointi, haalarimerkkien myyminen ja tarvittaessa tilaaminen sekä tietenkin rahiksen oikeana (tai vasempana) kätenä toimiminen. Vaikka rahojen pyörittely ei olisikaan vielä ihan täysin hanskassa, niin ei hätää: kyseessä on matalan kynnyksen pesti ja tehdessä oppii. Pesti toimii myös erittäin hyvin portaana varsinaiseksi rahikseksi. 

Emännän apu

Hiukkasen emännistö vastaa killan saunailloista ja järjestää hallituswaihtarit, kesätapon sekä syksyn fuksiviikonlopun. Tänä vuonna emännän apuna on toiminut Heini ja emäntänä Sini. Emännän apuna pääset auttamaan emäntää, onpas yllättävää! Kyseessä on hallituksen toimaripesti ja kaikki pestin hommat hoidetaan yhdessä tiiminä emännän kanssa! Tapahtumat jakaantuvat koko vuodelle, joten työmäärä ei missään vaiheessa kerry kovin suureksi. Hae emännistöön, jos haluat mukaan järjestämään saunailtoja ja muita hauskoja yhteisöllisiä tapahtumia!   

Viestintäsektori

Asta, Emma, Roosa ja Nonna ovat toimihenkilöitä hallituksessa ja muodostavat Hiukkasen viestintäsektorin. Päätoimittajana Nonna on vastuussa kiltalehdestämme Liaanista ja sen toimituksesta. Liaani ilmestyy pari kertaa vuodessa ja päätoimittaja hoitaa juttujen ideoinnin, keräämisen ja lehtien tilaamisen. Lisäksi Nonna toimii killan graafikkona ja toteuttaa julisteita, läsyjä ja muita graafisia materiaaleja killan tarpeisiin. Taltiointivastaavana Roosa pyörii Hiukkasen tapahtumissa ja ikuistaa kuvia, jotka löytyvät uudesta hienosta Hiukkasgalleriasta. Somevastaava Emma pyörittää Instagramia ja Facebookia ideoiden sinne postauksia ja tehden FB-tapahtumia. Tiedotusvastaava Asta kokoaa viikkomailin, moderoi Hiukkasen sähköpostilistoja ja pitää huolen Hiukkasen tiedotuskanavasta Telegramissa.  

Opintotoimari

Syksyllä opintotoimarina on toiminut Anna. Tehtäviin kuuluu opintovastaavan auttaminen monenmoisissa projekteissa, jotka suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä. Tämän syksyn projekteina on ollut sivuainemarkkinat ja valmistuneiden työpaikkojen esittelyt nettisivuille. Ensivuodelle on alustavasti suunnitteilla tenttiarkiston uudistaminen. Pääset siis uudistamaan ja vaikuttamaan! 

Jos opintoasiat kiinnostavat, pestiin kannattaa hakea matalalla kynnyksellä sillä apunasi on aina vastaava!  

Isännän apu

Jottei Isäntä joutuisi paiskimaan liikaa töitä, löytyy häneltä myös oma renki eli Isännän apu eli Sami. Hän auttaa Jannea muun muassa Tarzanin siirtelyssä ja sen huollossa ja tarvikehankinnoissa. Lisäksi Isännistössä pääsee myös hieman puuhastelemaan, esimerkiksi jos killassa menee jotain rikki, jonka voi helposti korjata. Tänä vuonna Isännistö on siirrellyt Tarzania pääsääntöisesti Samin autolla, koska Jannella ei koukullista autoa Hervannassa ole. Päästäkseen Isännistöön, ei tarvitse omistaa koukullista autoa, koska jostain löytyy aina varmasti joku, jolla sellainen auto on (esim. Samilta :D). Isännän apuna on melko vähän tehtävää, joten Sami on auttanut mielellään myös muita hallitussektoreita, jos hänen avustaan on ollut hyötyä. 

Lisää pestejä tulossa pian!