Hallitustyrkyttelyä vuosimallia 2017

Taas on yksi hallitusvuosi lopuillaan ja sehän tarkoittaa, että vanha hallitus alkaa väistymään uuden tieltä. Tätä varten rohkeimmat tai innokkaimmat ja eniten valmiit ovat laatineet pienen mainostustekstin itsestään yrittävät sillä tavalla viestiä ihmisille että ”hei, mä halun tähän hommaan”. Tästä artikkelista voit lukea, ketkä kaikki haulavat täysiä ensi vuoden varsinaiseen hallitukseen. Ei siis huolta vaikka et lähettänyt tyrkkytekstiä, voit silti hakea yleiskokouksessa varsinaisen hallituksen pestiin.

Inka Ruoste, puheenjohtajatyrkky

inkakuvaHeipähei!

Nimeni on Inka ja opiskelen Hiukkasella nyt kolmatta vuotta. Pääaineenani luen matematiikkaa. Olen ollut osa Hiukkasen hallitusta fuksisyksystäni lähtien. Aloitin hallitusurani nakkifuksina, jonka jälkeen olen toiminut rahastonhoitajana ja kiltamestarina. Näiden vuosien aikana olenkin innostunut hallitustoiminnasta valtavasti. Ensi vuonna haluaisin tehdä kiltamme eteen entistä enemmän, ja siksi olenkin päättänyt hakea puheenjohtajaksi.

Järjestelmällisenä ihmisenä tiedän, että pystyisin pitämään huolta hallituksemme toiminnasta luottaen muiden hallituslaisten kykyyn hoitaa omat vastuualueensa jättämättä silti ketään yksin hommiensa kanssa. Uskon myös olevani helppo ihminen lähestyä ja lupaan, että kuuntelen ja autan muita hallituksemme jäseniä parhaalla mahdollisella tavalla.

Opintojeni ja muiden hommieni osalta ensi vuodesta on tulossa huomattavasti helpompi kuin esimerkiksi tästä vuodesta, joka tarkoittaa sitä, että myös aikaa puheenjohtajuudelle riittää hyvin.

Joni Heikkilä, puheenjohtajatyrkky

Heissulivei!jonityrkkykuva

Olen Joni Heikkilä ja toisinaan minua kutsutaan Joniksi. Olen neljännen vuoden hiukkanen, pääaineena opiskelen fysiikkaa ja nyt olen hakemassa Hiukkasen puheenjohtajaksi!

Olen tähän asti vaikuttanut kahdessa hallituksessa (fuksivastaava 2015 ja XQ-vastaava 2016) ja lisäksi toimin tänä vuonna varapuheenjohtajana. Puheenjohtaja pesti on kiehtonut jo ensimmäisestä hallitusvuodestani asti. Mietin asiaa tänä vuonna pitkään ja nyt olen täysin varma, että haluan puheenjohtajaksi ja olen valmis sitoutumaan siihen koko ensi vuodeksi.

Tulen hyvin toimeen ihmisten kanssa ja annan heille vapaat kädet toteuttaa pestinsä omalla tavallaan. Tukea minulta kuitenkin saa aina. Puheenjohtajana haluan, että kaikki hallituslaiset viihtyvät pesteissään. Hommat hoidetaan kunnolla ja yhdessä. Lisäksi haluan korostaa yritysyhteistyön merkitystä. Tänä vuonna Hiukkasen yritysyhteistyö on ottanut harppauksia eteenpäin ja haluan nähdä tämän kehityksen jatkuvan myös ensi vuonna.  Ensi vuonna tulee myös ajankohtaiseksi Hiukkanen ry:n perustaminen ja olen valmis vetämään tätä projektia.

Jos teillä on jotain kysyttävää, tulkaa juttelemaan tai laittakaa viestiä joni.heikkila@student.tut.fi!

Sofia Suomala, puheenjohtajatyrkky

sofiakuva-300x300Hei! Olen Sofia Suomala, neljännen vuoden fysiikan pääaineopiskelija. Olen ollut opiskeluaikanani monessa mukana, ja aiemmin olen toiminut Hiukkasen hallituksessa emäntänä ja nykyisessä pestissäni tapahtumavastaavana. Lisäksi olen ollut tutorina sekä suomalaisille että kansainvälisille opiskelijoille sekä esitellyt TTY:tä opiskelupaikkana teekkarilähettilään tehtävässä.

Olen viihtynyt TTY:llä ja Hiukkasella niin hyvin, etten voi enää kuvitellakaan täällä opiskelua ilman, että olisin aktiivisesti mukana killan toiminnassa. Miettiessäni mihin pestiin hakisin ensi vuodelle, ymmärsin kuitenkin, että enemmän kuin mikään yksittäinen osa-alue tai tehtävä, minua kiinnostaa killan toiminta kokonaisuutena. Minusta tärkeintä on, että Hiukkanen tarjoaa jotakin jokaiselle jäsenelleen, oli se sitten erilaisia tapahtumia, viihtyisä kiltahuone, mahdollisuus liikkua yhdessä tai jotakin muuta. Siksi haluaisin olla mukana ylläpitämässä ja organisoimassa kiltamme toimintaa puheenjohtajan roolissa.

Minut pitäisi valita pestiin, koska olen suunnattoman motivoitunut työskentelemään kiltamme hyväksi ja käyttämään tehtävän hoitamiseen kaiken ajan ja vaivan, jota se tulee vaatimaan. Olen nauttinut mielettömästi tapahtumavastaavana toimimisesta, sekä uskoakseni osoittanut olevani ahkera ja luotettava jäsen killan hallituksessa. Tapahtumavastaavana olen johtanut sitsitoimikuntaa ja ollut vastuussa eräiden Hiukkasen suurimpien tapahtumien organisoinnista ja toteutuksesta. En ole kärkäs esittämään omia mielipiteitäni tai muutenkaan äänekkäin henkilö kun kyse on hallitustoiminnasta, enkä koskaan ota asioihin kantaa perustelematta mielipiteitäni asiallisesti. Muun muassa näiden syiden vuoksi uskon, että olisin sopiva henkilö toimimaan kiltamme hallituksen puheenjohtajana pitäen huolen siitä, että hommat tulevat hoidetuiksi mahdollisimman hyvin ja kaikki saavat äänensä kuuluviin. Ennen Hiukkasen yleiskokousta minuun voi ottaa yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla (sofia.suomala@student.tut.fi) tai whatsapissa/telegramissa (0504660839) jos haluat kysyä aiheeseen liittyen jotakin.

Erika Nojonen, fuksivastaava- ja sihteerityrkky

Moro!erika_tyrkkymaili
Nimeni on Erika Nojonen (jotkut huutelee EEEEEEEERIKA!), toisen vuoden fysiikkaa opiskeleva Hiukkanen. Tavoitteena opiskella itsestäni jonkinmoinen sairaalafyysikko, tai sitten jotain ihan muuta.

Olen tällainen liikunnallinen ja menevä 21-vuotias töttö. Fuksivuodelta jäi kaivertelemaan, kun en hakenut nakkifuksin paikkaa. Nyt sitten ajattelin korjata tämän suuren erheen ja hakea hallitukseen. En nyt ihan nakkifuksiksi enää, mutta fuksivastaavaksi ja sihteeriksi kylläkin.

Tutoroidessa on tullut vahvistettua käsitys siitä, että fuksien kanssa on (ihan aikuisten oikeasti) kiva puuhastella, joten olisin valmis ottamaan lisävastuuta tähän asiaan liittyen. Fuksivastaavana on loistava mahdollisuus järjestää fukseille ties minkälaista tapahtumaa, joten miksi jättää hakematta! Oma ulospäin suuntautuneisuus sekä avoimuus varmasti tekisivät aikaa vievästä hommasta mielekästä ja antoisaa.

Sihteeri on toinen itseä kiinnostava pesti. Minulta löytyy paljon kiinnostusta hallitushommiin, mutta kokemusta puolestaan vähän. Olen miettinyt että sihteerinä pääsisi hyvin totuttelemaan siihen, millaista on olla hallituksessa ja sitä kautta pääsee aivan varmasti kiinni siihen, miten hallitus toimii ja hoitaa asioita.

Heidi Vulli, fuksivastaavatyrkky

img_4180Hei, olen Heidi ja haen Hiukkasen fuksivastaavaksi! Olen 4. vuoden opiskelija ja isona minusta tulee matikan ja tietotekniikan ope. Tulen helposti toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja pyrin katsomaan asioita aina positiivisesta näkökulmasta.

Hallitustoiminnasta minulta ei löydy aikaisempaa kokemusta, mutta olen ollut jo melkein vuoden meidän opintoneuvojana. Opintoneuvojan tehtäviin kuuluu auttaa TL:n opiskelijoita opintoihin liittyvissä asioissa ja vastata tutorien koulutuksesta, jotka tukisivat fuksivastaavan pestiä täykkäristi.

Fuksivastaavuus on kiehtonut minua jo useamman vuoden, mutta en ole kokenut urheiluharrastukseni takia, että pystyisin panostamaan pestiin tarpeeksi. Nyt asiat ovat kuitenkin toisin, kun kilpaurheilu on jäänyt taka-alalle, ja pääsen vihdoin hakemaan haluamaani pestiin, jee. Vaikka olenkin jo 4. vuoden hiukkanen, niin intoa löytyy kuin fuksilta!

Matti Valkeinen, fuksivastaavatyrkky

Heipä hei!tyrkkykuva
Minä olen Matti Valkeinen ja haen fuksivastaavan paikkaa.
Olen 21-vuotias toisen vuoden opiskelija Alahärmästä Etelä-Pohjanmaalta ja pääaineenani matematiikka. Harrastan killassa oleskelua, pelailua ja satunnaisesti partiota. Kuluneen vuoden olen toiminut hallituksen mukana aluksi kevään nakkifuksin pestissä ja sen jälkeen jatkanut syksyn graafikkona. Tälläkin hetkellä toimin tutorina fukseille.

Minulle fuksivuosi oli elämäni paras vuosi tähän mennessä, joten haluaisin ottaa vastuuta siitä, että voisin tehdä uusien fuksien vuodesta vähintään yhtä hohdokkaan. Tutorina toimiminen on myös rohkaissut minua hakemaan tähän pestiin, sillä fuksien kanssa toimiminen tuo sisältöä elämään. Haluaisin olla enemmän mukana järjestämässä toimintaa ja erilaisia tapahtumia fukseille. Olen menevä ja tykkään tutustua uusiin ihmisiin, siksi tämä pesti sopisi juuri minulle.

Riku Sinkkonen, fuksivastaavatyrkky

Jimg_2001uuuuh elikkäs, mun nimi on Riku Sinkkonen, tuttavallisemmin siku tai zaiseni tai zigeni. Opiskelen Hiukkasella kemiaa 5. vuotta, ja haen fuksivastaavan pestiin.

Olen aktiivinen 23-vuotias Hiukkasen haalareita ylpeästi kantava jäbä suoraan kuvankauniista kaupungista Kouvolasta. Miellän itseni myös melko urheilulliseksi, ja minut voikin löytää usein pelaamasta esim. säbää killan vuoroilla.

Olen nyt kuluvan vuoden toiminut Hiukkasella fuksivastaavana, ja tiedän, että minulla olisi vielä hyvin paljon motivaatiota toiselle vuodelle. Toimiessani tässä pestissä jo melkein vuoden tiedän kuinka hommat toimivat, sekä mitä asioita voisi parantaa ja mitä voisin itsekin tehdä paremmin edelliseen vuoteen verrattuna.

Elli Rinta-Jaskari, rahastonhoitajatyrkky

Tervehdys,cvkuva

Olen Elli Rinta-Jaskari ja juureni ovat Etelä-Pohjanmaalla. Vietän tällä hetkellä toista vuottani TTY:llä ja pääaineenani opiskelen tuotantotaloutta. Tästä päästäänkin sopivan aasinsillan kautta kiinnostukseeni raha-asioita kohtaan. Pienestä pitäen viikkorahat on laitettu jaloviinan sijaan kasvamaan parempaa korkoa. Haen Hiukkasen rahastonhoitajaksi vuodelle 2017, sillä haluan pysyä mukana hallitustoiminnassa ja mielestäni tämä pesti sopisi minulle täydellisesti.

Hoidan hommani aina tarkasti ja huolellisesti loppuun asti, joten Hiukkasen tonnit tulisivat olemaan hyvässä tallessa. Aiempaa kokemusta minulla on nakkifuksin ja rahastonhoitajan avun pesteistä, joten olen päässyt opettelemaan rahiksen hommia jo kuluneen vuoden aikana. Olen aktiivinen Hiukkanen ja toivon että saan tutoroinnin ja kiltahengailun lisäksi antaa panokseni myös ensi vuoden hallitustoimintaan.

Ville Silvonen, XQ-vastaavatyrkky

Heipsankekka!photo600063998937901117

Nimeni on Ville, olen toisen vuosikurssin Hiukkanen ja pääaineenani opiskelen fysiikkaa. Haen Hiukkasen hallitukseen Excursiovastaavaksi.

Haluan edistää jäsenistömme mahdollisuuksia solmia kontakteja tuleviin työnantajiinsa ja tässä pestissä siihen on loistavat mahdollisuudet. Toiveenani on, että excuvastaavan ja yritysvastaavan yhteistyötä tiivistetään entudestaan, jotta päästään jäsenistön kannalta optimaaliseen lopputulokseen: mielenkiintoisia excukohteita, rahoitusta excuihin sekä jatkuvaa yhteistyötä ja vuoropuhelua kiltamme ja yritysmaailman välille.

Hauskanpitoa ja katiskoitumista excuilla ei sovi unohtaa. Aionkin pitää yhteyttä ulkopaikkakuntalaisiin ystäviimme ja huolehtia siitä, että Hiukkaset eivät joudu viihtymään keskenään koko reissua (vaikka siitä kovasti nautimmekin).

Rakkaudella – Viltsukka

PS. Kysymyskalja on mahdollisuus ja Toto – Africa kuuluu XQ-CD:lle.

Aapo Honkakunnas, tapahtumavastaavatyrkky

img_20160312_041502Moikkelis!

Olen Aapo Honkakunnas, tuttavallisemmin ihan vaan Opna ja tällä tyrkkymaililla(1,609 km) tyrkytän itseäni hallitukseen tapahtumavastaavan pestiin. Olen toisen vuoden matemaatikko ja tuleva kolmen aineen opettaja ja hallituksessa toimin fuksivuoteni keväänä nakkifuksina ja hallitustoiminnasta innostuneena jatkoin myös syksyn ajan itse räätälöimässäni suojatyöpaikassa Joni ”Joni” Heikkilän aisaparina XQ-toimarina. Vuoden mittaisen hallituskauteni jälkeen hallitustoiminta vaikuttaa edelleen enemmän mahdollisuudelta kuin uhalta, joten jatkaminen on agendalla ja tapahtumavastaavan pesti vaikuttaa omalle kohdalle eniten kiinnostavalta.

Tapahtumavastaavan pääasiallisena vastuuna on sitsien (erityisesti vuotis- sellaisten) sekä muiden isompien tapahtumien, kuten The Ekat Bileet:n järjestäminen. Koen että minulla olisi näihin tehtäviin sekä tarvittavaa kokemusta että näkemystä, sillä olin jo tänä vuonna sitsitoimikunnassa järjestämässä sitsejä seuraillen samalla toivottavasti ensi vuonna koittavaa tapahtumavastaavakauttani ajatellen sitä kaikkea, mitä sitsien kulissien takana tapahtuu ja mitä kaikkea niiden järjestämisessä on otettava huomioon. Sitsejäkin on takana keskimäärin 0,8462:t kokonaista opiskelukuukautta kohti, joten kokemuksia ja muistikuvia on siitä, mikä erilaisilla sitseillä on hyvää tai huonoa. Sitsit ovat… (Niin mitä ne sitsit ovatkaan, se selviää lukemalla tekstin loppuun täältä t. päätoimittaja)

Lauri Pitkäjärvi, isäntätyrkky

jupeliOlen Lauri Pitkäjärvi, irkissä Jupeli. Olen seitsemännen vuoden hiukkanen ja pyrin Hiukkasen isännäksi.
Aiemmin olen toiminut isäntänä vuosina 2014, 2015 ja 2016. Lisäksi olin Hiukkasen ATK-vastaava 2012, 2013 ja 2014. Tarzania kuljetin ensimmäistä kertaa jo fuksivuonna. Osaan vieläkin ajaa peräkärryn kanssa, vetokoukullinen auto on saatavissa käyttöön ja tiedän edelleen mihin suuntaan ruuveja pyöritetään. Oispa jarruremppa.
Nonna Saarinen, emäntätyrkky

parstaHei, olen Nonna, Hiukkasen tämänvuotisia fukseja ja haen killan emännäksi, koska se on kuulemma fuksin homma.

Olen yleensä iloinen, reipas sekä sopivasti manuaalinen, ja vaikka toisinaan perjantaisin (ja joskus muinakin päivinä) kärsin jonkinlaisten virvokkeiden aiheuttamista sivuvaikutuksista, useimmat hommat lafyn laskareita lukuunottamatta hoituvat silti semisujuvasti.

Olen melko tavallinen näky killassa, ja kuten suurin osa varmaan tietää, niin olen myös syksyn nakkifuksi. Koska pelko killan avaimen menettämisestä on kova (kuka sitten johtaa semikänniset fuksitoverit yöksi killan suojiin tichua pelaamaan, jos en minä?), niin päätin kähmiä emännän paikkaa avainoikeuden takaamiseksi myös ensi vuodelle. Olen myös tykästynyt hallituksen toimintaan syksyn aikana sen verran, etten haluaisi luopua siitä.

Koska olen kuullut sellaista huhua, että emännän vastuulla on fuksiviikonlopun järjestäminen, koen olevani jo osittain pätevä siihen. Selitykseksi kelvannee se, että tarkkailin fuksiviikonlopun tapahtumia valppaasti – ja vähemmän valppaasti – valvoen läpi yön. Tarvittaessa taivun myös leipojataituriksi erilaisten tapahtumien sitä vaatiessa, sillä vaikka ilman äidin turvaa ja huolenpitoa olen ehtinyt asumaan kohta viidettä vuotta, en ole kuollut nälkään enkä valitettavasti ole päässyt laihtumaankaan. Pullaa, nam.

Lasse Enäsuo, kiltamestarityrkky

20160602_182215Hei! Olen Lasse Enäsuo, neljännen vuoden Hiukkanen ja  pääaineeni on matematiikka. Olen urheilullinen ja aktiivinen killan jäsen, joka viettää paljon vapaa-aikaa kiltahuoneella. Pelailen, hengailen ja teen kouluhommia paljon killassa, joten siksi kiltahuone on minulle kuin toinen koti. Tämän vuoksi minun on luontevaa hakea Hiukkasen kiltamestariksi vuodeksi 2017.

Kiltamestarin pesti sopii minulle täydellisesti, koska vietän paljon aikaa killassa ja huomaan siksi heti, jos sieltä puuttuu jotain. Minulla on lisäksi aiempaa kokemusta hallitustoiminnasta. Toimin kaksi vuotta liikuntavastaavana, joten pystyn organisoimaan tapahtumia ja auttamaan tarpeen vaatiessa muita hallituslaisia. Autoa minulla ei ole, mutta en usko sen olevan ongelma. Jos en jostain syystä saisi keneltäkään autoa lainaan, niin pystyn hätätapauksessa vaikka hakemaan käsin tavaraa tukusta :D.

Jussi Hänninen, yritysvastaavatyrkky

img-20160727-wa0009Hei, minun nimeni on Jussi Hänninen. Olen toisen vuoden Hiukkanen ja pääaineenani on kemia. Olen ollut mukana yritysyhteistyötoimikunnassa ja siitä innostuneena päätin hakea nyt yritysvastaavan pestiä.

Vaikka en ole aikaisemmin ollut hallituksen toiminnassa mukana, olen silti toiminut vastuullisessa roolissa tutorina. Olen myöskin osallistunut killan toimintaan suhteellisen aktiivisesti ja auttanut hallitusta esimerkiksi ostamalla kontaktimuovia. Yritysvastaavan pestissä hoitaisin hommani vastuullisesti ja yrittäisin antaa tähän virkaan uusia ulottuvuuksia.

Vapaa-ajallani harrastan sählyä ja salilla käyntiä sekä soitan kitaraa. Olen myös sosiaalinen ja tykkään viettää aikaa juomalla kahvia kiltahuoneella. Näistä ja aiemmin luettelemistani syistä olisin varmasti aivan hyvä yritysvastaava Hiukkasen hallitukseen.

Eetu Siitama, yritysvastaavatyrkky

Morjestaa!kuva

Olen Eetu Siitama, neljännen vuoden fyysikko, mutta vasta ensimmäisen vuoden Hiukkanen.

Vaikka olenkin Turun lahja (yllättäen en kauhean hyvä sellainen) maailmalle, niin luojan kiitos olen sentään Ylöjärveltä kotoisin. Koska elämässä pitää koittaa kaikkea, niin minäkin hairahdin ja vietin muutaman vuoden elämästäni Suomen persereiässä.

En ole vielä ollut mahdottoman aktiivinen killan asioissa, sillä minulla kestää luonnollisesti hetki oppia pois barbaarisista tavoistani palattuani taas normaalien ihmisten joukkoon. Toivon kuitenkin, että asiaan tulisi muutos ja sopeutuminen nopeutuisi, jos pääsisin omaan elementtiini eli olemaan hyödyksi muille ja vaikuttamaan opiskelijoiden asioihin.

En ole ihan untuvikko hallitustoiminnassa ja kokemusta minulle onkin kertynyt kahden vuoden ajan kolmesta eri järjestöstä.

Vuoden 2015 toimin: Luonnontieteiden akateemisten opiskelijoiden sihteerinä, Suomen fysiikanopiskelijoiden hallituksen jäsenenä sekä Deltan tapahtumavastaavana.

Vuonna 2016 olen toiminut: Luonnontieteiden akateemisten opiskelijoiden tiedottajana, Suomen fysiikan- ja matematiikan opiskelijoiden tiedottajana sekä Deltan yritysyhteistyö-/alumnivastavaana ja TEKin kyhinä.

Olen myös ollut mukana järjestämässä FysikerFestejä sekä vuosijuhlia.

Oman valmistumiseni lähestyessä kaipaan vieläkin enemmän tietoa, mitä kaikkea voimme koulutuksellamme tehdä ja voin kuvitella, kuinka paljon minua vähemmän opiskelleita mietityttää. Tämän takia haluankin yritysvastaavaksi. Koen, että minulla jäi Turussa asiat kesken ja haluankin jatkaa samojen hommien parissa, sillä koin ne erittäin antoisiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *