Pasin evankeliumi, osa 3: Onko sattumaa? ∇

Tapahtui viime Pasin evankeliumissa: Villinki saapui Hiukkaselle, johdatti Hiukkasen jäsenet Skillan alta omaksi killakseen jäi etsimään pyhiä käskyjä.

Kului aikaa ja tajuttiin Karin alisuorittaneen jumalallisissa tehtävissään. Ihmiskunta eli synnissä ja päätettiin, että maan päälle tulisi lähettää uusi Vapahtaja. Yhtenä iltana eräs pariskunta kaukaisessa maassa vietti kasuaalia Netflix & Chill -iltaa, kunnes he äkillisesti tunsivat pyhän olevan läsnä. Pariskunta huomasi, että telkKari oli tuova heille ilosanoman. TelkKari sanoi: -Tuon teille ilosanomaa, että teille syntyy poikalapsi, joka on tuleva Vapahtaja. Pariskunta laittoi asian hiljaiseen hyväksyntään ja jäivät odottamaan lapsen syntymää.

Yhdeksän kuukauden päästä haiKari toi perheeseen poikalapsen, joka kapaloitiin torkku-universumissa Esko Turusen sohvaan. Vapahtajan syntymän vuoksi päätettiin järjestää suuret kekkerit. Paikalle kutsuttiin paikallisia ja kolme tietäjää. Suuret kekkerit alkoivat ja tietäjät saapuivat paikalle Jallutähden johdattamana. Tietäjät toivat Hiukkaselle matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa. Kekkereiden päätteeksi Vapahtajan vanhemmat päättivät nimetä esikoisensa Jaasukseksi.

Vieri vuosia ja Jaasuksen ura puuseppänä ei ottanut tuulta alleen. Hän kyllästyi kuuntelemaan asiakkaiden kommentteja siitä, että ”se ei ole puuhöylä”. Työssään Jaasus huomasi myös, että likinäköisyydestä on hänelle suurta haittaa. Niinpä Hän päätti lähteä käymään silmälääkärillä. Perille päästyään Jaasus havaitsi läsnä olevan puosKarin. PuosKari löi Jaasukselle lasit päähän ja totesi: ”-Vaikka useimmat talot rakennetaan, niin tehtäväsi ei ole rakentaa taloja. Sinut tuotiin tänne, jotta voisit vapauttaa ihmiskunnan synneistään.” PuosKarilta saatujen viisaiden sanojen johdattelemana Jaasus päätti lähteä täyttämään tehtäväänsä maan päällä.

Seuraavat vuodet Jaasus kulki ympäri kampusta levittäen jaken viisauksiaan ja oppejaan ja levittäen hiljaista hyväksyntää. Jaasus sonnustautui työssään niin ansiokkaasti, että Hän teki kanditaatintyön vapahtamisesta. Jakamiensa oppien ja viisauksien myötä Jaasukselle siunaantui joukko Hänen kaltaisiaan, jotka Hän otti opetuslapsikseen. Viisauksiaan levittäen Jaasus onnistui aina hämmästyttämään opetuslapsensa sekä sai läsnäolijat uskomaan Hänen sanomaansa. Matkatessaan teekkarisaunalle Jaasus opetuslapsineen kohtasi epätoivoisen paikallisen ”Jonin”, joka valitteli saunan tilanteesta todeten: ”Oispa kaljaa.” Jaasus havaitsi saunalla paikallisen teekKarin, jolla Hän huomasi olevan keississään jäljellä kaksi Karjalaa ja viisi Olvia. Jaasus otti keissin käteensä ja totesi: ”Kaljaa on!” Janoisena ”Joni” kurkotti keissiin ja haali itselleen n määrän tölkkejä (n kuuluu puoliavoimeen väliin yhdestä seitsemään). Kaljat otettuaan ”Joni” kurkkasi keissiin ja huomasi sen sisältävän edelleen kaksi Karjalaa ja viisi Olvia. Tämä ihmeteko ja avokätisyys herätti paikallaolijoissa ristiriitaisia tunteita. Myöhemmin matkalla teekkarisaunalta kiltaan Jaasus havaitsi tien poskessa Rubikin kuutiota ratkovan miehen. Jaasus kysyi: ”Poika, mikä on nimesi ja mikä on ongelmasi?” Tähän mies totesi: ”Nimeni on Janne, enkä osaa.” Tähän Jaasus tokaisi: ”Vittu Janne sun kaa voi yhtään mitään!” Jaasus langetti kätensä Jannen otsalle ja totesi: ”Janne, suosittelen osaamisen hankkimista.” Jaasus hitaasti nosti kätensä Jannen otsalta ja Janne huudahti silmät avatessaan: ”Ääää!” Jaasus oli tehnyt Jannesta sokean, jonka jälkeen Jaasus sanoi: ”Tartu kuutioon poikani!” Janne tarttui kuutioon epäröiden mutta nopeasti huomasi Jaasuksen antaneen hänelle blindin lahjat. Lopuksi Jaasus pyysi Jannea levittämään sanomaa Hiukkaselle, jonka johdosta viisaus kuution ratkaisemisesta saatiin Hiukkaselle.

mysliJaasus tunsi lopun lähestyvän, joten Hän päätti kutsua opetuslapset koolle viimeisille ehtoollissitseille. Pöydän ääressä Jaasus kertoi opetuslapsilleen, että Hänellä on heille ikäviä uutisia. Mitään sen enempää sanomatta Jaasus nousi pöydästä, kilisti mukiaan, käveli ”Jonin” taakse ja riisui häneltä bokserit päältään. Hän totesi: ”Tää ei oo mun paita mutta olkoon se ruumiini. Syökää siitä.” Tämän jälkeen Jaasus nosti vesikannun ilmaan ja ilmaisi: ”Tämä on vettä! Olkoon tämä vereni, juokaa tästä.” Opetuslapsista Matti, joka ei vedestä välittänyt, kysyi Jaasukselta saisiko hän muuta juomista. Jaasus katsoi pöydän antimia ja kysyi Matilta: ”Otatsä maitoo vai… maitoo?” ”Kahvia kiitos!”, totesi Matti. Jaasus vain katsoi Mattia, kaatoi mukinsa nesteineen lattialle ja käveli poispäin Matista ja istahti aloilleen, jonka jälkeen Hän jakoi opetuslapsilleen suru-uutiset. ”Pakis, opetuslapsistani luotettavin, sinä tulet kieltämään minut kolmesti ennen pilkkua. Myös yksi teistä tulee pettämään minut.” Opetuslapset ihmeissään katselivat toisiansa mutta vain Jaasus tiesi tässä vaiheessa, että petturi tulisi olemaan Veijo.

Koitti seuraava aamu ja Jaasus matkasi Duoon ostamaan sumppia. Duossa kuitenkin ihmismassa ympäröi Jaasuksen Häneen sanallisesti kajoten: ”Et Sinä ole vapahtaja!” Pienen paniikin vallitsemana Jaasus huomasi väkijoukossa olevan Pakiksen. Hän huomasi kuinka eräs väkijoukkolainen kysyi Pakikselta: ”Etkös sinä ole yksi Hänen opetuslapsistaan? Etkös sinä tunne Jaasusta?” Pakis vastasi negatiivisesti silmät pälyillen ja väitti väitteensä olevan phacta kolme kertaa. Jaasus pakeni nopeasti paikalta ja meni matematiikan laboratorioon. Jaasuksen yllätykseksi paikalle saaoui Hänen opetuslapsistaan Veijo. Veijo käveli Jaasuksen luo ja antoi antoi Jaasukselle suudelman poskelle. ”Näinkö sinä kavallat minut?” Jaasus kysyi Veijolta. Vastaamatta mitään Veijo loittoni paikalta ja sai työstään maksuksi 30 opintopistettä. Samanaikaisesti ihmisjoukko vei Jaasuksen Hiukkasen puheenjohtajan tuomittavaksi. Jaasus esitteli Hiukkasen puheenjohtajalle kanditaaatintyönsä vapahtajuudesta ja onnistui vakuuttamaan hänet syyttömyydestään. Hiukkasen puheenjohtaja ei enää ollut halukas tuomitsemaan Jaasusta teoistaan. Niinpä hän päätti järjestää yleiskokouksen, jossa hän päätti antaa äänioikeuden jäsenille. Kokouksen keskeisenä aiheena oli päätös siitä, että viedäänkö Jaasus vai tunnettu kriminaali loikKari rippikouluun. Kansa osoitti yksimielisyytensä vastoin puheenjohtajajn mielipidettä. Näin ollen Jaasus oli joutuva rippikouluun.

Jaasus saatettiin rippikouluun kansan katselemana kampusareenan katolle. Vierelleen rippikoulussa Jaasus sai kaksi kriminaalia Jönssen ja Sikun. Siku totesi nopeasti Jaasukselle: ’Jaasus, Jaasus auta!’, Jönsse kuitenkin epäuskoisena tokaisi Sikulle: ”Ei se auta”. Kriminaalien puheista huolimatta Jaasus armahti kriminaalit ennen heidän ripittäytymistään. Kului vielä muutama tunti, ja kampusareenan katolla olivat enää Jaasuksen uskollisimmat ystävät ja opetuslapset. Viimeisinä voimillaan Jaasus lausui viimeisest sanansa: ”Huomenna… en tiedä huomisesta.” Seuraten Jaasuksen ripittäytymisestä alkoi Skellarin seiniin ilmestyä reikiä.

Kuolemansa jälkeen Jaasus haudattin Paawolaan ja lukittiin oven taakse mutta kolmannen päivän koittaessa tapahtui suuri ihme. Huone, johon Jaasus oli haudattu avattiin. Oven aukaisi talkKari, jolla oli Paawolan yleisavain. TalkKari astui ovesta sisään ja huomasi Jaasuksen jo nousseen levosta. TalkKari sanoi: ”Ai, nousitkin jo!”, johon Jaasus vastasi: ”Petailen tässä…” ja huokaisi syvään. TalkKari kertoi Jaasukselle vielä, että hänen on määrä valmistua. Seuraavana aamuna, kun Paawolaan saapui Jaasuksen seuraajia, talkKari valaisi heitä Jaasuksen valmistumisesta ja pyysi heitä levittämään ilosanomaa. Tämän seuraksena esimerkiksi Pakis julistautui ensimmäiseksi paaviksi ja perusti Jaasuksen viisauksien mukaan elävän valtion, joka kantaa myös Pakiksen nimeään, Pakistanin.

Profeetat Jörben ja Lasarus

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *