Kilta

Teknis-luonnontieteellinen kilta Hiukkanen on teknis-luonnontieteellisen koulutusohjelman opiskelijoiden ainejärjestö. Tarkoituksemme on ajaa koulutusohjelmamme opiskelijoiden etuja sekä tarjota heille apua opintoasioissa ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Kiltamme jäseniä ovat ne Tampereen ylioppilaskunnan (TREY) jäsenet, jotka ovat maksaneet killalle lukuvuosittaisen 5 euron jäsenmaksun. Sen voi maksaa esimerkiksi Hiukkasen kiltahuoneella jollekin hallituslaiselle. Killan hallituslaiset voit löytää täältä.

Kiltamme jäsenistö koostuu pääasiassa fysiikan, matematiikan sekä kemian pääaineopiskelijoista. Osa heistä opiskelee matemaattisten aineiden opettajalinjalla, jolloin heistä tulee sekä diplomi-insinöörejä että opettajia. Lisäksi Hiukkasella voi havaita myös kansainvälisen Science and Engineering -tutkinto-ohjelman opiskelijoita. Pää- ja sivuainevalinnoista riippuen meiltä valmistuu vaikka minkälaisia osaajia ja lisätietoja hiukkasten opinnoista löydät Opinnot-välilehdeltä.

Hiukkaset tunnistat katukuvassa iloisesta meiningistä sekä violeteista haalareista. Tarjoamme jäsenistöllemme muun muassa kiltahuoneen (Sähkötalon kellarissa huone SA025) monipuolisine palveluineen sekä paljon erilaista ajanvietettä opiskelun tueksi sekä vastapainoksi. Esimerkkejä järjestämistämme tapahtumista ovat mm.

  • viikoittaiset liikuntamahdollisuudet (sählyvuoroja, liikuntahallivuoroja, kyykkää)
  • saunaillat ja illanvietot, joissa voi törmätä myös ylpeyteemme peräkärrysauna Tarzaniin
  • vuosittainen kyykkäturnaus
  • vuotuiset koko lukuvuoden avaavat The Ekat Bileet
  • ohjausta ja neuvontaa fukseille ja vanhoille
  • opintomatkat eli excursiot

Killan toimintaa johtaa killalle vuosittain vaalikokouksessa valittava hallitus ja hallituksen valitsemat toimihenkilöt. Hallitustoimintaan voivat hakeutua kaikki halukkaat killan varsinaiset jäsenet. Kiltatoiminta on täysin vapaaehtoistyötä ja työn palkka onkin ne sadat upeat kokemukset ja kymmenet uudet ystävät, joita killan aktiivitoiminnassa saa. Killassa voi toimia aktiivisesti myös hallituksen ulkopuolella ja hallitukselle onkin kaikki apu tarpeen. Tule pelottomasti mukaan ja liity iloiseen violettiin joukkoomme.

Hiukkanen ry on Suomen fysiikan- ja matematiikanopiskelijat ry:n jäsen.

Säännöt

TEKNIS-LUONNONTIETEELLINEN KILTA HIUKKANEN RY SÄÄNNÖT I  LUKU         Nimi, kotipaikka ja tarkoitus 1§ Yhdistyksen nimi on Teknis-luonnontieteellinen kilta Hiukkanen ry. Yhdistyksen nimen epävirallisena lyhennyksenä käytetään nimeä Hiukkanen. Näissä säännöissä yhdistyksestä käytetään nimitystä kilta. Epävirallisesti killasta voidaan käyttää englanninkielisissä yhteyksissä nimeä Guild of Science and Engineering Hiukkanen, lyhennettynä Hiukkanen. 2§ Killan kotipaikka on Tampere ja virallinen …

Jäsenrekisteriseloste

Merkkiohjesääntö

Hiukkasen merkkiohjesääntö, hyväksytty 24.9.2020